Recrutare în forță  pentru Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica. S-a stabilit o listă scurtă: din 84 au mai rămas 30 candidați. Primele contestații, depuse la Ministerul Energiei

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Recrutare în forță  pentru Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica. S-a stabilit o listă scurtă: din 84 au mai rămas 30 candidați. Primele contestații, depuse la Ministerul Energiei

Cei 6 membri ai CS, numiți până pe 10 decembrie!

Ne surprinde să aflăm că, de exemplu,  doi dintre specialiștii recunoscuți pentru experiența și activitatea lor în domeniul energetic și, în mod deosebit, la Hidroelectrica – Dragoș Zachia Zlatea  și Gabriel Dumitrașcu  – nu se numără printre cei 30 de specialiști selectați  pe lista scurtă.

Cea mai importantă recrutare din ultimii ani în sectorul energetic se desfășoară în această perioadă la Hidroelectrica. Dovadă este numărul de candidați înscriși pentru cele șase poziții de membru în Consiliul de Supraveghere: 84 de specialiști, adică 14 candidați pe loc. Dat fiind numărul record de candidați, competiția este acerbă, reprezentanții Ministerului Energiei având o misiune pe cât de dificilă, pe atât de importantă și, pe care după cum decurge procesul, vor să o ducă neapărat la îndeplinire până la finalul mandatului. Hidroelectrica să aibă un nou Consiliu de Supraveghere până pe 10 decembrie, și-au propus oficialii ministerului.

hidroelctricaConsultatul desemnat de minister – compania Transearch Internațional SRL – pentru a-l asista în acest proces de recrutare, a finalizat prima etapă din procedură, toți cei 84 candidați înscriși fiind intervievați. A fost deja stabilită o listă scurtă de 30 de candidați, aceștia fiind anunțați să-și depună scrisorile de intenție până la data de 18 noiembrie, după care o Comisie de la Ministerul Energiei le va lua noi interviuri. “Se merge pe repede înainte cu selecția membrilor pentru CS Hidroelectrica. Echipa de la minister vrea să numească șefi la Hidroelectrica până pe 10 decembrie, înainte de finalizarea mandatului”, spun surse guvernamentale.

Nu e deloc simplu pentru oficialii Ministerului Energiei să aleagă 6 specialiști din 84 și, în final, misiunea să fie un succes. Specialiști în energie, dar și din sectorul bancar s-au înscris în cursa pentru CS al Hidroelectrica.  Deja 54 de candidați au fost eliminați, fapt ce a trezit nemulțumirea unora dintre ei.

Ne surprinde să aflăm că, de exemplu,  doi dintre specialiștii recunoscuți pentru experiența și activitatea lor în domeniul energetic și, în mod deosebit, la Hidroelectrica – Dragoș Zachia Zlatea  și Gabriel Dumitrașcu  – nu se numără printre cei 30 de specialiști selectați de minister pe lista scurtă. Zachia este președinte al Consiliului de Supraveghere Transelectrica din luna martie a acestui an. În cei peste 30 de ani de experienţă în domeniul energetic, a deţinut numeroase funcţii de conducere în cadrul Hidroelectrica, inclusiv cea de Director General și Membru Directorat. În calitate de Membru în primul Directorat Hidroelectrica, după implementarea sistemului dualist, Zachia-Zlatea a fost implicat în realizarea Planului de management şi a politicilor de dezvoltare ale societătii. Dumitrașcu este omul-cheie, artizanul listărilor de succes pe bursă a companiilor energetice ( Romgaz,  Electrica, Nuclearelectrica). El a declarat, în repetate rânduri, că își dorește să fie parte în listarea Hidroelectrica, proiectul său de suflet, o listare pe care o vede spectaculoasă. A fost administratorul special al Hidroelectrica, făcând echipă cu Remus Borza în perioada de insolvență a companiei.

Deși oficialii de la  minister se mișcă pe repede înainte cu selecția pentru CS Hidroelectrica, procesul s-ar putea să fie tergiversat.  Primele contestații au fost deja depuse la cabinetul ministrului Energiei, Victor Grigorescu.  Se cere reluarea procedurii pe motiv că recrutorul nu a respectat tratamentul egal și nediscriminatoriu, unii candidați fiind intervievați în limba română, alții în engleză.

În urma procesului de selecţie, desemnarea membrilor în Consiliul de Supraveghere se face de către Adunarea Generală a Acţionarilor, la propunerea acționarilor.  Se intenționează convocarea AGA Hidroelectrica pentru data de 9 decembrie,  lista celor 6 membri propuși pentru Consiliul de Supraveghere urmând să fie prezentată spre aprobare acționarilor companiei, spun surse autorizate. Ulterior, CS va declanșa procedura de recrutare a Directoratului.

Împresionat de numărul mare de candidați înscriși pentru CS, ministrul Victor Grigorescu a declarat recent: “Îmi doresc ca la Hidroelectrica să avem poate cele mai bune minți ale sectorului antreprenorial românesc, care să-și dorească, alături de administrația publică și de Ministerul Energiei, să facă din această companie ceea ce Hidroelectrica merită să fie, și anume nu numai un lider național în domeniu, ci și un lider regional”.  Cele mai bune minți ale sectorului antreprenorial și specialiști să fie, domnule ministru!


Publicat de

Cristina Trefaș

Director Editorial

Un comentariu la “Recrutare în forță  pentru Consiliul de Supraveghere Hidroelectrica. S-a stabilit o listă scurtă: din 84 au mai rămas 30 candidați. Primele contestații, depuse la Ministerul Energiei”

  1. Totusi, e ceva neclar: cine a selectat pe cei 30 finalisti din 84 intervievati de catre firma de recrutare? Nu firma de recrutare ? Ca apare in text „Dragoș Zachia Zlatea și Gabriel Dumitrașcu – nu se numără printre cei 30 de specialiști selectați de minister pe lista scurtă”. Sau ministerul a facut si treaba firmei de recrutare ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.