REMIT:  Contractele de furnizare energie dinafara pieței organizate, raportate din aprilie

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info Bursier
Prima Pagina Actual Flux energetic REMIT:  Contractele de furnizare energie dinafara pieței organizate, raportate din aprilie

Din luna aprilie, participanții la piața energiei au obligația de a raporta contractele de furnizare energie electrică încheiate în afara unei piețe organizate, contractele de transport și datele fundamentale suplimentare în temeiul Regulamentului UE privind integritatea și transparența pieței angro de energie (REMIT). Prin urmare, operatorii ar trebui să fie bine pregătiți pentru a doua fază a raportării conform REMIT. Această fază de colectare a datelor va completa colectarea datelor privind tranzacțiile pe piața angro de energie de către ACER, incluzând ordinele de tranzacționare și tranzacțiile executate pe piețele organizate și a datelor fundamentale de la rețelele europene ale operatorilor sistemelor de transport de energie electrică și de gaze naturale, care a început la 07 octombrie 2015, se precizează într-o informare publicată pe site-ul OPCOM.

În paralel cu efortul său de a înregistra noi părți ca mecanisme de raportare înregistrate (RRM), agenția a furnizat un set exhaustiv de îndrumări cu privire la raportarea tranzacțiilor și a datelor fundamentale. În plus, agenția va publica în continuare REMIT Q&A și FAQ referitoare la raportarea tranzacțiilor și a datelor fundamentale conform cerințelor.

Alberto Pototschnig, director al ACER, a subliniat că „a doua etapă finalizează raportarea tranzacțiilor și a datelor fundamentale către agenție, oferind astfel imaginea completă a tranzacțiilor pe piețele angro de energie din UE. Cu aceste informații, agenția va fi în măsură să monitorizeze aceste piețe mai eficient, pentru a promova integritatea și transparența acestora”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “REMIT:  Contractele de furnizare energie dinafara pieței organizate, raportate din aprilie”

  1. Sigur, „pentru a promova integritatea și transparența tranzactiilor” ar mai trebui sa recitim din Legea 123 si art.10 lit. f :
    ” f) administrarea pieţelor centralizate – se acordă o SINGURA licenţă pentru operatorul pieţei de energie electrică…”…cam asa suntem noi europeni si transparenti, avand cate o singura licenta pentru fiecare domeniu.

    Oare de ce nu avem doar o singura licenta de telefonie mobila, o licenta doar pt o banca comerciala, sau o licenta un singur lant de farmaci?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *