Reuters: Gazprom are fonduri să construiască singur prima linie a gazoductului Turkish Stream

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Reuters: Gazprom are fonduri să construiască singur prima linie a gazoductului Turkish Stream

Gazprom, cel mai mare producător mondial de gaze naturale, are suficiente fonduri pentru a construi prima din cele patru linii care vor forma gazoductul Turkish Stream, a declarat joi directorul financiar de la Gazprom, Andrei Kruglov, transmite Reuters, citat de Agerpres în ediţia online.

Cu toate acestea, Andrei Kruglov, a precizat că Gazprom nu a decis încă dacă va construi singur sau împreună cu alți parteneri prima linie cu o capacitate de 15,75 miliarde metri cubi a gazoductului Turkish Stream.

Viitoarea conductă Turkish Stream va traversa Marea Neagră pentru a ajunge până la granița dintre Turcia și Grecia, de unde ar putea să ajungă la consumatorii din sudul Europei. Conform acordului preliminar conveni în luna decembrie 2014 de Gazprom și compania turcă Botas, capacitatea totală a întregului proiect Turkish Stream este estimată să ajungă la 63 miliarde metri cubi pe an, dintre care 43 de miliarde metri cubi ar urma să fie dedicată Turciei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *