În România să nu mai existe gospodărie fără curent electric! Ministerul Mediului înlocuiește “Casa Verde” cu un program ambițios: “Centenarul Luminii”. Bani de la stat pentru montarea de panouri fotovoltaice

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Info Consumatori, Opinii / Analize, Semnal
Prima Pagina Energie Electrica si termica În România să nu mai existe gospodărie fără curent electric! Ministerul Mediului înlocuiește “Casa Verde” cu un program ambițios: “Centenarul Luminii”. Bani de la stat pentru montarea de panouri fotovoltaice

Autorităţile îşi doresc ca în România să nu mai existe niciun fel de gospodărie care să nu dispună de curent electric. În acest sens, Ministerul Mediului a lansat un program ambițios: “Centenarul Luminii”, ce înlocuiește “Casa Verde”.

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a anunţat, la Alba Iulia, că 9.000 de gospodării care nu sunt alimentate cu energie electrică vor fi echipate cu celule fotovoltaice, în următorii ani, prin proiectul intitulat “Centenarul Luminii”.

“Împreună cu Ministerul Energiei, vom lansa în perioada următoare ghidul de finanţare pentru 9.000 de unităţi locative, respectiv de gospodării, pentru montarea de celule fotovoltaice. Proiectul se numeşte ‘Centenarul Luminii’. Este un proiect multianual. Ne dorim ca primele celule fotovoltaice să fie montate anul acesta”, a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Mediului, scrie Agerpres.

Ghidul de finanţare privind montarea panourilor fotovoltaice va fi aprobat până la finele lunii septembrie. Programul “Casa Verde” este astfel înlocuit  cu un program de montare de panouri fotovoltaice.

“Avem 100 de milioane de euro, astfel încât 26.000 de gospodării vor putea să beneficieze de această finanţare. Asta înseamnă montarea de panouri fotovoltaice, cu o putere instalată de 3 kilowaţi. Ceea ce reprezintă un mare ajutor şi pentru încălzire şi pentru încălzirea apei calde şi pentru folosirea aparatelor electrocasnice cu producerea curentului electric de către aceste celule fotovoltaice. Şi încă un câştig pentru persoanele care vor accesa aceste fonduri va fi faptul că (cel care accesează – n.r.) va deveni un mic producător de energie electrică, pentru că curentul electric produs suplimentar va intra în reţeaua naţională. Este un lucru extrem de benefic pentru populaţie, este un proiect ambiţios”, a spus ministrul Graţiela Gavrilescu, potrivit Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “În România să nu mai existe gospodărie fără curent electric! Ministerul Mediului înlocuiește “Casa Verde” cu un program ambițios: “Centenarul Luminii”. Bani de la stat pentru montarea de panouri fotovoltaice”

  1. Speram sa fie viabil,nu ca la casa verde,unde nu a fost acceptat dosarul pentru 8 lei datorie reprezentand accesorii,catre ministerul finatelor.Sa nu mai zic pentru efortul depunerii dosarului…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *