Romgaz: Profitul net a scăzut cu 22% în 2018. Cheltuielile cu redevența și impozitul pe venitul suplimentar – aproape un miliard de lei

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Romgaz: Profitul net a scăzut cu 22% în 2018. Cheltuielile cu redevența și impozitul pe venitul suplimentar – aproape un miliard de lei

Deși 2018 a fost un an complicat, cu schimbări în plan legislativ și fiscal, compania Romgaz a realizat rezultate solide, a declarat Dumitru Rotar, Director general adjunct, în deschiderea unei conferinte de presă de prezentare a rezultatelor financiare.

Sursă foto: financialintelligence.ro

Astfel, cifra de afaceri a ajuns la 5 miliarde de lei, însemnând o creştere cu 9%, ce provine din majorarea cu 17,7% a veniturilor din vânzarea gazelor naturale. Profitul net anunțat este de 1,4 miliarde de lei, în scădere cu 22% faţă de anul 2017.

„Producţia de energie electrică a scăzut în anul 2018 faţă de anul precedent cu 37,48% ca urmare a ocupării pieţei de către Hidroelectrica, a cererii sporite de gaze naturale pentru consum şi înmagazinare”, se precizează în raportul companiei privind rezultatele financiare de anul trecut. În 2018, producţia de energie electrică a fost de 1.165 GWh, faţă de 1.863 GWh în anul precedent. Romgaz are costuri de producţie mai mari decât Hidroelectrica în centrala pe care o deţine la Iernut şi, totodată, cererea pe piaţa de energie a fost scăzută, a explicat Rotar.

Producţia de gaze naturale a companiei a crescut cu 3,39%, până la 5,333 miliarde de metri cubi, faţă de 5,5158 miliarde de metri cubi în anul precedent.

Cea mai importantă creștere de cheltuieli a Romgaz, în 2018, fost la capitotul taxe, a afirmat Andrei Bobar, Director Economic.Pe partea de redevență petrolieră, creșterea cheltuielilor a fost de 151 milioane de lei, iar la impozitul pe venitul suplimentar, majorarea a fost e 164 milioane de lei, ca urmare a dereglementării. În 2018, cheltuielile cu redevența și impozitul pe venitul suplimentar au fost de aproape un miliard de lei, mai exact 978 milioane lei. În 2017, acestea au fost în sumă de 660 milioane de lei.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *