RWEA cere să se aprobe cu maximă urgență OUG ce modifică Legea 220

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Regenerabile
Prima Pagina Actual Flux energetic RWEA cere să se aprobe cu maximă urgență OUG ce modifică Legea 220

Asociațiile din sectorul regenerabilelor i-au scris premierului Grindeanu, solicitându-i decizii urgente în sprijinul investitorilor de E-SRE.

Peste 200 investitori din sectorul regenerabilelor, într-un apel susținut de Organizaţia Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES, îi cer premierului Sorin Grindeanu să nu aprobe Ordonanța de Urgență ce modifică Legea 220/2008 în forma pregătită de fosta conducere a Ministerului Energiei, pe motiv că sacrifică investitorii mici și mijlocii din sectorul regenerabilelor, avantajând în mod evident producătorii integrați.

CEZ-va-finaliza-in-acest-an-parcul-eolian-Fantanele-Cogealac

La rândul său, Asociaţia Română pentru EnergieEoliană a transmis o scrisoare premierului, prin care  solicită modificarea  de urgență a legislaţiei privind producerea energiei din surse regenerabile. ‘Legislaţia prezentă referitoare la susţinerea energiei regenerabile a devenit sursă de nemulţumire după schimbările retroactive din perioada 2013-2014. Industria energiei eoliene, care a investit peste 5 miliarde de euro în România, a acumulat pierderi semnificative în ultimii doi ani, evidenţiate de surse şi studii independente, ceea ce reclamă o intervenţie de urgenţă a Guvernului României. RWEA consideră ca Ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Legii 220/2008 trebuie să fie aprobată cu maximă urgenţă în forma actuală, care este departe de a fi perfectă, dar cel puţin va putea aduce o anumită normalizare a activităţii sectorului eolian. În plus, apropierea termenului de 1 aprilie 2017, când o parte din tehnologii vor începe recuperarea certificatelor amânate, impune un proces decizional accelerat’, se arată în documentul citat într-un comunicat de presă.

Potrivit RWEA, companiile din industria de energie eoliană au investit peste 5 miliarde de euro în România, până în prezent, dar a acumulat pierderi semnificative în ultimii doi ani şi în aceste context solicită sprijinul Guvernului pentru modificarea Legii 220 privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile.

RWEA notează că proiectul Ordonanţei a fost aprobat de către Comisia Europeană, for care şi-a dat acordul în 19 decembrie 2016 pe această formă de proiect, trimisă în prezent spre avizare către ministerele şi agenţiile guvernamentale de linie.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Un comentariu la “RWEA cere să se aprobe cu maximă urgență OUG ce modifică Legea 220”

  1. Păcat că nu de dorește că România să devină independenta energetic .Investițiile din sectorul de regenerabile au fost semnificative .Tara are resurse dar nu se vrea .Tariful fix de va mai aplica sau așteptăm să ne sancționeze cei de la Bruxelles după ce ne-au aprobat la cererea noastră amânarea aplicării lui de 3 ori ceea ce este maxim ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *