S-a lansat Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie, la Craiova

Publicat pe Categorii Flux energetic, Info, Info Consumatori, Regenerabile, Solar
Prima Pagina Actual Flux energetic S-a lansat Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie, la Craiova

O nouă asociație dedicată prosumatorilor a fost lansată la Craiova. Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie (A.P.C.E.) și-a început oficial activitatea cu data de 15 Ianuarie 2024.

Scopul A.P.C.E. este să creeze o platformă unitară pentru prosumatori și să sprijine formarea și consolidarea Comunităților de Energie, având ca obiectiv schimbarea semnificativă a sistemului energetic actual. Asociația se angajează să acționeze cu seriozitate și profesionalism, reprezentând interesele tuturor prosumatorilor din Romania.

Prin colaborarea strânsă în echipă și prin implicarea activă a voluntarilor, A.P.C.E. dorește să atragă profesioniști integri și serioși care să contribuie la propunerea și modificarea legislației, oferind contra-argumente pertinente, tehnice și conforme cu legislația europeană în vigoare, în favoarea prosumatorilor, se precizează într-un comunicat al asociației.

Suntem convinși că prin unirea unui număr semnificativ de oameni hotărâți și serioși, vom reuși să aducem schimbări concrete și să influențăm pozitiv peisajul energetic din Romania. Ne propunem să fim vocea prosumatorilor și să ne reprezentăm interesele la cel mai înalt nivel legislativ, spune Dan Pirsan, Presedinte, Membru Fondator A.P.C.E.  .


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

3 comentarii la “S-a lansat Asociația Prosumatorilor și a Comunităților de Energie, la Craiova”

  1. Bună ziua,
    Sunt prosumator din mai 2021 putere 3,2 kw, panourile fotovoltaice mi-au fost montate prin programul de la AFM. Sunt abonat la furnizorul Hidroelectrica, distribuitor DEER sucursala Focșani. Aș dori să fac parte din Asociația Prosumatorilor dacă nu este prohibitivă cotizația (fiind pensionar). Pot să mă implic în județul Vrancea în activitatea Asociației în măsura în care mă pricep, studiile mele nefiind în specialitate legată de energia regenerabilă, în perioada activă fiind inginer horticultor.

  2. Vom fi o voce puternica oricând si oriunde se va pronunța si scrie cuvântul „prosumator” in Romania. Vom reprezenta membrii noștri dar in esența, TOTI prosumatorii din Romania cu seriozitate si profesionalism in Parlament, acolo unde se inițiază legislație, in Guvern, acolo unde se dau OUG-uri, la ANRE, acolo unde se dau Ordine, in fata furnizorilor si distribuitorilor luați prin surprindere, presa scrisa si audio-video.
    Va așteptam in Asociație accesând: https://asociatiaprosumatorilor.ro/inscriere/

    Cititi mai multe pe https://www.investenergy.ro/s-a-lansat-asociatia-prosumatorilor-si-a-comunitatilor-de-energie-la-craiova/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *