S-a respectat procedura! Comisiile parlamentare au revenit la primele propuneri

Publicat pe Categorii Energie, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Info Info Legislativ S-a respectat procedura! Comisiile parlamentare au revenit la primele propuneri
  • Traicu – Vicepreședinte ANRE; Albulescu și Roman – membri în Comitetul de Reglementare. Votul în Plenul Parlamentului – săptămâna viitoare
  • A fost acceptată contestația Gabrielei Moroianu, Director Focus Energetic

Rămâne cum s-a dorit inițial și sunt promovați la șefia ANRE: Rodin Traicu – VicePreședinte, Mihai Albulescu și Claudiu Roman – membri în Comitetul de Reglementare. După  aproape un an de amânări și jocuri politice, Comisiile reunite de industrii și servicii din Camera Deputaților și Comisia Economică din Senat au decis că trebuie să respecte procedura și au revenit astfel asupra propunerilor inițiale privind candidații pentru cele 3 poziții cheie din Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE. Comisiile vor înainta astfel Raportul cu propunerile pentru aprobare în Plenul Parlamentului săptămâna viitoare, în data de 23 martie.

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

După audierea a doi candidați-supriză, înscriși peste noapte, Gabriela Moroianu, directorul publicației Focus-Energetic, care a și candidat pentru poziția de membru în Comitetul de Reglementare în ANRE, a depus contestație semnalând nerespectarea procedurii de audiere, respectiv a termenului de depunere a CV-urilor.

Astăzi, Comisiile reunite au analizat și acceptat contestația, după discuții încinse între parlamentari, decizia finală și corectă fiind că trebuie să se respecte procedura. Astfel, spre nemulțumirea unor parlamentari din PSD, nu au intrat în cărți ultimii candidați serviți – Radu Bădița,  Manager Departament Comercial în cadrul societății Hidroserv și fost președintele al Consiliului de Administrație al SAPE (Societatea de Administrare a Participațiilor din Energie), care a râvnit la funcția de Vicepreședinte ANRE și Dragoș Rimniceanu, Șef Departament Urmărire Producție Energie Electrică la Electromagnetica, ce a optat pentru membru în Comitetul de Reglementare.

 

 


Publicat de

C. T.

Director Editorial

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *