Scapă Transelectrica de provizorat? O nouă încercare la finele lunii iulie. Acționarii, solicitați să aprobe declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere cu aplicarea prevederilor OUG 109

Publicat pe Categorii Esential, Furnizare / Distributie / Transport, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Scapă Transelectrica de provizorat? O nouă încercare la finele lunii iulie. Acționarii, solicitați să aprobe declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere cu aplicarea prevederilor OUG 109

O nouă încercare de scoatere a Transelectrica din provizorat. Pe ordinea de zi a ședinței AGOA programată pentru data de 31 iulie, a fost introdus un nou punct, respectiv: Declanşarea procedurii de selecţie a membrilor Consiliului de Supraveghere al Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”-S.A., cu aplicarea prevederilor art. 29 alin. (1), alin. (2) și alin. (5), din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 111/2016.

Reamintim că, în ședința AGOA din 6 martie, acționarii nu au aprobat acest demers. În februarie, Secretariatul General al Guvernului, în calitate de autoritate tutelară, a decis să înceapă pregătirile pentru scoaterea Transelectrica din provizorat. S-a redactat un proiect de Scrisoare de așteptări, având ca model și material de documentare  proiectul publicat în toamna anului trecut. SGG a organizat , la începutul lunii martie, consultări cu acționarii care reprezintă, împreună sau individual, peste 5% din capitalul social al companiei, în vederea definitivării scrisorii de așteptări pentru CNTEE Transelectrica.

Citește și:

În ședința din această lună, acționarii sunt solicitați să aprobe profilul Consiliului de Supraveghere, precum și profilul candidaţilor pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *