Se instalează guvernanța corporativă la Transelectrica. A demarat procesul de recrutare a membrilor Directoratului cu mandate pe 4 ani. Candidații interesați pot depune dosarele până pe 30 octombrie 2020

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Se instalează guvernanța corporativă la Transelectrica. A demarat procesul de recrutare a membrilor Directoratului cu mandate pe 4 ani. Candidații interesați pot depune dosarele până pe 30 octombrie 2020
  • Consiliul de Supraveghere va numi un nou Directorat la jumătatea lunii decembrie

C.N.T.E.E. Transelectrica, operatorul de transport și de sistem din România, cu un rol cheie pe piața de energie electrică, a inițiat procesul de recrutare pentru membrii Directoratului. Anunțul de recrutare și selecție de candidați pentru nominalizarea în vederea numirii echipei Directorale a Transelectrica, în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011, este publicat pe site-ul companiei.

Pentru elaborarea Declaraţiei de Intenţie, candidaţii vor folosi Scrisoarea de aşteptări publicată, de asemenea, de SGG şi Transelectrica. Au fost stabilite dezideratele acționarilor privind performanțele companiei și ale Consiliului de Supraveghere și Directoratului acesteia pe o perioadă de 4 ani.

Transelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere începând cu data de 30 septembrie, numit pe patru ani, de către acționari, din care  fac parte: Adrian Goicea, Luiza Popescu, Oleg Burlacu, Valentin Jean Comănescu, Mihaela Popescu, Ciprian Constantin Dumitru, Mircea Cristian Staicu.

Candidații interesați pot depune dosarele până cel târziu în data de 30 octombrie 2020. În anunțul de recrutare este prezentat planul de acțiune, cu etape eliminatorii, care se întinde pe perioada a 44 de zile. Practic până la finele anului, Transelectrica va avea un nou Directorat pentru următorii 4 ani.

Ariile de responsabilitate prospectate pentru a putea ocupa postul de Membru Directorat al Directoratului C.N.T.E.E. Transelectrica  sunt:

M1 – Leadership, Management, Strategie

M2 – Strategie Economică, Management Juridic, Relaţii Autorităţi

M3 – Management Operaţiuni Tehnologie, Digitalizare, Investiţii pentru Dezvoltare Infrastructură

M4 – Guvernanţă Corporativă si Management Administrativ

M5 – Comercial, Managementul Pieţelor de Profil

În anunț este prezentant, de asemenea, Profilul de candidat pentru membru în Directoratul Transelectrica, cu toate criteriile de selecţie cumulative pe care acesta trebuie să le îndeplinească.

Anunțul de recrutare pentru poziția de membru Directorat Transelectrica:

Competenţele candidaţilor si trăsăturile comportamentale vor fi evaluate în etapele de evaluare online a compatibilitatii personale cu profilul ales şi Centrul de evaluare, se specifică în Anunțul de recrutare.

Principalele criterii cumulative de selecţie sunt:

– Competențe profesionale de importanță strategică – gandire strategică, managementul afacerilor, leadership;

– Competențe de guvernanță corporativă – management prin obiective, judecată, hotărâre;

– Competențe sociale și personale – leadership, comunicare, integritate;

– Experiență managerială – managementul afacerilor, management prin obiective;

– Trăsături comportamentale – independență, lucru în echipa, comunicare.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *