Secretarul de stat Niculae Havrileț, la RIGC 2020: România poate dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense dobânde în producția eoliană terestră în ultimii 2 ani

Publicat pe Categorii Opinii / Analize, Regenerabile
Prima Pagina Opinii / Analize Secretarul de stat Niculae Havrileț, la RIGC 2020: România poate dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense dobânde în producția eoliană terestră în ultimii 2 ani
  • Trebuie dezvoltată o platformă pentru a consolida cooperarea regională în domeniul energiei regenerabile offshore între statele membre, astfel încât toate acestea, indiferent de poziția lor, să poată beneficia de potențialul offshore

“România ar putea dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense pe care am dobândit-o în producția eoliană terestră în ultimii doi ani”, a declarat Niculae Havrileț, Secretar de Stat în MEEMA, la Romanian International Gas Conference, eveniment organizat de Energy Policy Group.

El a adresat mulțumiri Comisiei Europene pentru recent lansată strategie offshore pentru energie regenerabilă. La dezbaterile RIGC2020, a participat – în calitate de Speaker – Catharina Sikow-Magny, Director for Internal Energy Market, DG Energy, European Commission.

“Suntem destul de entuziasmați de acest lucru, având în vedere potențialul Mării Negre în acest sens. România intenționează să investească în creșterea producției de energie regenerabilă (cum ar fi eoliană și solară), inclusiv în producția de energie regenerabilă offshore. Identificată de experți, Marea Neagră are potențial pentru vântul offshore și, de asemenea, pentru energia valurilor”, a afirmat oficialul MEEMA.

În opinia sa, trebuie dezvoltată o platformă pentru a consolida cooperarea regională în domeniul energiei regenerabile offshore între statele membre, astfel încât toate statele membre, indiferent de poziția lor, să poată beneficia de potențialul offshore. Această platformă ar trebui să reunească statele membre, autoritățile de reglementare și părțile interesate relevante cu scopul de a încuraja cooperarea regională și schimbul de bune practici în domeniul energiilor regenerabile offshore, a precizat Havrileț.

Referindu-se la gazul natural, Secretarul de stat a precizat că “acesta are un rol important alături de sursele regenerabile de energie în procesul de tranziție. Menținerea gazului natural ca parte a tranziției va facilita înlocuirea combustibililor fosili solizi, reducând în același timp, în același timp, emisiile, îndreptându-se către noi soluții inovatoare în ceea ce privește integrarea infrastructurii și a transportatorilor de energie care vor forma viitorul sistem energetic. Pentru România, gazul natural aduce o contribuție semnificativă la securitatea energetică națională și, în plus, în viitorul apropiat, va juca un rol important în înlocuirea energiei produse din combustibili fosili poluanți grei, în special cărbune”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Secretarul de stat Niculae Havrileț, la RIGC 2020: România poate dezvolta cu succes parcuri eoliene offshore pe baza expertizei imense dobânde în producția eoliană terestră în ultimii 2 ani”

  1. In ultimii doi ani?!? Trebuie sa fie o greseala… In ultimiii doi ani, mai mult chiar decat in ultimii 5-6-7 ani, industria a luptat pentru supravietuire si cam atat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *