Stab (GDF Suez): Viitorul aparține centralelor mici. România nu are nevoie de reactoarele 3 și 4

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Stab (GDF Suez): Viitorul aparține centralelor mici. România nu are nevoie de reactoarele 3 și 4

Directorul general al GDF Suez România, Eric Stab, consideră că România nu are nevoie de noi centrale mari, precum reactoarele 3 și 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarnița sau proiectul unui nou grup de 1.000 de MW la Rovinari.Viitorul aparține centralelor mici, spune Stab.

eric-stab-img-5842

„Piața de energie trece prin schimbări majore, descentralizare, decarbonizare, digitalizare și dereglementare. Ideea este că trebuie să fie totul cât mai simplu, astfel încât clienții casnici să înțeleagă acest business. Crește eficiența energetică, deci scade consumul, iar noi trebuie să venim cu noi soluții”, a declarat Stab, în cadrul ZF Power Summit 2016, citat de Agerpres.

„De ce România continuă să construiască centrale mari, de 1.000 MW? Nu cred în aceste proiecte mari, pentru că nu cred că avem nevoie de ele și este greu să găsești pe cineva care să investească miliarde de euro în acest climat. Sunt sceptic că aceste proiecte se vor realiza. Mai degrabă cred în centrale mici, descentralizate, că hotelul unde ținem conferința va putea avea propria centrală, spre exemplu”, a susținut șeful GDF Suez România.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *