Strategia Energetică intră în consultare publică . Ministerul Energiei așteaptă opinii și recomandări până pe 31 mai 2016

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Esential Strategia Energetică intră în consultare publică . Ministerul Energiei așteaptă opinii și recomandări până pe 31 mai 2016

Angajament: Documentul final al Strategiei Energetice va fi publicat în jurul datei de 15 septembrie 2016

Toți cei interesați din sectorul energetic și nu numai sunt invitați să-și aducă aportul la elaborarea Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. După ce peste 300 de specialiști au participat până acum la lucrările strategiei, Ministerul Energiei lansează spre consultare publică rapoartele sesiunilor de lucru. Este o premieră în România ca o strategie națională să fie supusă consultării publice, cei interesați având posibilitatea să depună, până la data de 31 mai 2016, sugestii, opinii și recomandări prin intermediul formularului pus la dispoziție pe pagina de Internet a Ministerului Energiei, în secțiunea Strategie Energetică.

Consulting1-facility-management-consulting-consultant-cmms-facilities-training-education-ifma-fm360-rimer-211x140

“Am deschis un exercițiu de transparență totală, în care rapoartele ce stau la baza viitoarei Strategii Energetice Naționale sunt disponibile încă din momentul elaborării strategiei și, mai mult decât atât, cei care sunt interesați pot să își spună opinia deschis și direct. Este un exercițiu necesar deoarece Strategia Energetică Națională nu aparține cuiva anume, unui grup sau unei persoane, ci aparține întregului domeniu energetic și cei care evită să se implice pierd ocazia de a contribui la dezvoltarea energeticii românești în perioada care urmează. Știu că există voci care contestă direcții și idei și tocmai din acest motiv vrem să îi avem pe toți cei interesați implicați în procesul de redactare a acestui document important. E o premieră, dar sper că acest mod de a consulta specialiștii și de a le oferi ocazia pentru a se exprima va deveni o obișnuință în actul administrativ. Vă reamintesc faptul că până acum la lucrările Strategiei Energetice Naționale au participat peste 300 de specialiști, fapt nemaiîntâlnit și sper că această consultare publică să crească numărul lor”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Reprezentanții ministerului dau asigurări că documentul final al Strategiei Energetice va fi publicat în jurul datei de 15 septembrie 2016, prin armonizarea aspectelor analizei calitative cu datele obișnuite prin modelare matematică macroeconomică, în cadrul analizei cantitative a sectorului energetic national.

Rapoartele celor cinci sesiuni de lucru, care s-au desfășurat în perioada 9 martie-14 aprilie 2016, integrează informațiile obținute în urma procesului consultativ din cadrul etapei de analiză calitativă a sectorului energetic românesc, însumând propunerile a circa 300 de specialiști care au participat la sesiunile de lucru. Prin aceste documente se trasează tendințele de dezvoltare și restricțiile de ordin politic și economic care trebuie considerate în procesul de elaborare a Strategiei Energetice a României 2016-2030, cu perspectiva anului 2050, se precizează într-un comunicat transmis de minister. Totodată, se face precizarea că rapoartele sesiunilor de lucru nu reprezintă, în acest stadiu, angajamentul strategic al Ministerului Energiei. Acestea pot fi consultate pe site-ul Ministerului Energiei.

 

 

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *