Studiu EY: Se accelerează tranziția energetică. În toată lumea, guvernele revizuiesc în mod pozitiv obiectivele privind energia regenerabilă. Autoritățile din România se pregătesc să propună o țintă pentru regenerabile de 31%

Publicat pe Categorii Esential, Opinii / Analize, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Studiu EY: Se accelerează tranziția energetică. În toată lumea, guvernele revizuiesc în mod pozitiv obiectivele privind energia regenerabilă. Autoritățile din România se pregătesc să propună o țintă pentru regenerabile de 31%

Se accelerează tranziția energetică la nivel global. Un studiu recent al EY realizat în colaborare cu IDC (firmă de cercetare), a remarcat un ritm mai rapid al tranziției energetice imprimat de cei 3D – decarbonizare, digitalizare și descentralizare. Astfel, tehnologiile superioare și mai ieftine imprimă un ritm cu până la doi ani mai rapid spre un mediu susținut de electricitate provenită din surse regenerabile. Majoritatea piețelor și-au revizuit politicile și au obiective mai ambițioase în materie de energie verde, iar generarea distribuită prinde avânt.

Revizuirea politicilor, obiective mai ambițioase în materie de energie verde este unul dintre cei patru vectori cheie, identificați și prezentanți în analiza realizată de EY, ce a cuprins Europa, SUA, Oceania, țările din cadrul Consiliului de Cooperare al Golfului (CCG), China, India și America Latină.

În toată lumea, guvernele revizuiesc în mod pozitiv obiectivele privind energia regenerabilă, multe dintre acestea impunând majorări semnificative care modifică rapid mixul de energie al statelor lor, se specifică în studiul, propus spre analiză de CNR-CME companiilor membre.

Și România, la recomandarea Comisiei Europene, trebuie să reconsidere ținta pentru regenerabile în cadrul PNISEC. În prezent, se analizează, se refac calculele (Ministerul Energiei împreună cu consultantul). Propunerea va fi pentru o țintă pentru regenerabile între 30 și 32%. Probabil, se va merge pe 31%, potrivit unor surse autorizate.

Ministerul Energiei a propus inițial, în PNIESC, să se asigure doar 27,9% din consumul de energie al anului 2030 din surse regenerabile. Organizațiile de profil –  PATRES și RWEA – au cerut autorităților să aplice, de urgență, recomandarea Comisiei Europene: România POATE ȘI TREBUIE să crească ținta pentru regenerabile la cel puțin 34% pentru 2030, având în vedere abundența resursei regenerabile.

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *