Transelectrica caută un nou membru în Directorat și avocați pentru procese cu foști și actuali șefi

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Transelectrica caută un nou membru în Directorat și avocați pentru procese cu foști și actuali șefi

Transelectrica caută un nou membru în Directorat care va avea mandat până în septembrie 2017. Compania a selectat SC George Butunoiu Group pentru a-I oferi asistență în procesul de selecție pentru completarea postului vacant. Reprezentanții companiei au mai publicat un anunț în luna septembrie tot pentru un membru în Directorat. Se caută înlocuitori pentru Ion Smeeianu și Cătălin Lucian Chimirel, ale căror mandate au încetat, în luna mai, prin acordul părților.

transelectrica

Noul șef al Transelectrica trebuie să aibă experiență profesională minim 10 ani, din care în domeniul energetic minim 5 ani, precum și experiență într-o funcție de conducere de 3 ani (funcție de director, având în subordine cel puțin 25 de angajați în cadrul unei companii din domeniul energetic cu cifră de afaceri de 100 milioane euro). Totodată, să se fi ocupat în mod direct de 2 proiecte de investiții în domeniul energetic în valoare de minim 25 milioane euro fiecare. Cei interesați pot trimite CV-uri până la data de 6 noiembrie 2016.

În prezent, din Directoratul Transelectrica fac parte: Ion – Toni Teau, Președinte, Constantin Văduva, Octavian Lohan – membri. Luca – Nicolae Iacoboci a fost numit în mai 2016 cu mandat cu durata determinată până la data desemnării noului membru al Directoratului în conformitate cu prevederile OUG nr. 109/2011.

Șefii Transelectrica caută și avocați specializați, “cu un înalt grad de senioritate în domeniul juridic”, care să le apere interesele în procese cu foști și actuali șefi. Directoratul convoacă AGA în data de 14 noiembrie, pe ordinea de zi fiind “aprobarea contractării de servicii juridice de către companie, servicii constând în asistență și reprezentare în fața instanțelor de judecată, precum și asistență și consultanță juridică, în legătură cu actuale și potențiale litigii în care compania se află sau, după caz, s-ar afla în contradictoriu cu actuali/foști membri ai Consiliului de Supraveghere și ai directoratului pentru punerea în executare a contractelor de mandat”.

Transelectrica are procese în derulare cu fostul director general al companiei, Stelian Gal, demis în 2011 și cu alți foști directori și membri ai Consiliului de Supraveghere.

Reprezentanții societății invocă necesitatea asigurării asistenței juridice pentru situațiile în care Transelectrica s-ar afla în contradictoriu cu actuali/foști membri ai Consiliului de Supraveghere și Directoratului pentru punerea în executare a contractelor de mandat, a hotărârilor AGA privind remunerarea membrilor CS și Directoratului. Situația necesită un înalt grad de senioritate în domeniul juridic și echidistanță față de foști și actuali membri ai CS și Directoratului, se precizează în nota ce va fi prezentată acționarilor.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *