VIDEO InvesTenergy promovează Specialiștii. Interviurile CIGRE Next Generation Network. Adrian DIMA, inginer DEN: Digitalizarea rețelelor electrice este esențială pentru integrarea surselor regenerabile în sistemul electroenergetic

Publicat pe Categorii Esential, Interviuri InvesTenergy, Semnal, VIDEO
Prima Pagina Actual Esential VIDEO InvesTenergy promovează Specialiștii. Interviurile CIGRE Next Generation Network. Adrian DIMA, inginer DEN: Digitalizarea rețelelor electrice este esențială pentru integrarea surselor regenerabile în sistemul electroenergetic

“Pathway to Power” este un proiect marca CIGRE Next Generation Network (NGN) Romania, prin care facem cunoscută vocea specialiștilor din domeniul energetic, fie ei la început de carieră sau cu o vastă experiență în domeniu.

InvesTenergy publică interviurile Pathway to Power, în baza Parteneriatului cu CIGRE Next Generation Network (NGN) Romania, ramura pentru tineret a Comitetului Național Român al CIGRE – cea mai mare asociație profesională din lume în domeniul sistemelor electroenergetice.

În cadrul acestor interviuri, se vor dezbate subiecte tehnice de interes major pentru sectorul energetic și se va urmări parcursul profesional al oamenilor pasionați și devotați din spatele sistemului electroenergetic.

În interviul de astăzi, Adrian Dima, inginer în cadrul Dispecerului Energetic Național, Transelectrica, ne vorbește despre implicarea sa în organizația CIGRE NGN Romania și despre dezvoltarea sectorul energetic.

“Sectorul energetic este pilonul principal al unei societăți dezvoltate. (…) Principala provocare cu care ne confruntăm în prezent este decarbonarea acestui sector, care trebuie realizată treptat, astfel încât să asigurăm securitatea aprovizionării cu energie electrică și stabilitatea sistemului electroenergetic. (…) De asemenea, o direcție importantă de investiție este digitalizarea rețelelor electrice, care este esențială pentru integrarea surselor regenerabile în sistemul electroenergetic și pentru operarea eficientă a acestuia în contextul noilor cerințe”, spune Adrian Dima.

Vă invităm să vizionați interviul:

Adrian Dima este inginer în cadrul Dispecerului Energetic Național, Transelectrica și student masterand la Facultatea de Energetică din cadrul Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica din București. De-a lungul anilor, Adrian și-a dedicat mare parte din timpul său activității de voluntariat, atât ca Președinte al Asociației Studenților din Facultatea de Energetică (ASFE), cât și ca Vice-Președinte Educațional al Uniunii Naționale a Studenților din România (UNSR). În prezent, Adrian este Liderul Comitetului de Evenimente din cadrul CIGRE NGN Romania și este responsabil de organizarea activităților destinate creșterii expertizei tehnice a tinerilor ce activează în domeniul sistemelor electroenergetice.

Radu Opreanu, inițiatorul interviului, este masterand în cadrul Facultății de Energetică a Universității Naționale de Știință și Tehnologie Politehnica București și ocupă funcția de Lider de Marketing în cadrul CIGRE Next Generation Network (NGN) Romania. Radu are, de asemenea, experiență în domeniul politicilor energetice lucrând în trecut pentru Asociația Producătorilor de Energie Electrică – HENRO.

CIGRE Next Generation Network (NGN) Romania este ramura pentru tineret a Comitetului Național Român al CIGRE, cea mai mare asociație profesională din lume în domeniul sistemelor electroenergetice. Rolul CIGRE NGN Romania este de a crește expertiza tehnică a tinerilor profesioniști din domeniul energetic și de a încuraja cooperarea și transferul de cunoștințe la nivel internațional pentru o mai bună dezvoltare a sistemului electroenergetic.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *