VIDEO „Punem în lumină Specialiștii” Șefă de promoție a Facultății de Energetică, Andreea Vlaicu pune în valoare – la AIEE – studenții și absolvenții, viitori specialiști. La Siemens Energy, este implicată în proiecte de modernizare a SEN

Publicat pe Categorii Business, VIDEO
Prima Pagina Business VIDEO „Punem în lumină Specialiștii” Șefă de promoție a Facultății de Energetică, Andreea Vlaicu pune în valoare – la AIEE – studenții și absolvenții, viitori specialiști. La Siemens Energy, este implicată în proiecte de modernizare a SEN

“A absolvit ca Șefă de Promoție, în anul 2019, Facultatea de Energetică din cadrul Universității Politehnice din București. Este Membru Fondator și Director Executiv al AIEE – Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni. Este angajată în cadrul companiei Siemens Energy, fiind implicată în proiecte de modernizare a sistemului electroenergetic românesc, precum și în dezvoltarea unor noi capacități de producere și transport al energiei electrice”.

Silvia Vlăsceanu, Director Executiv HENRO a prezentat și premiat, în cadrul Galei InvesTenergy dedicată Specialiștilor, pe Andreea VLAICU, Director Executiv, Asociația Inginerilor Energeticieni și Electricieni.

Își dedică timpul sectorului energetic, pe de o parte ca angajat la Siemens Energy, pe de altă parte pune mult suflet ca director executiv a AIEE, o asociație care pune în valoare absolvenții din UNST Politehnica București, a spus Silvia Vlăsceanu despre Andreea Vlaicu.

Vă invităm să vizionați momentul de premiere. Felicitări, Andreea Vlaicu! Respect și prețuire!

Andreea Vlaicu: “Când am plecat pe acest drum, nu știam ce înseamnă industria energetică. Am aflat că este foarte complexă și vastă, că este nevoie de foarte multă muncă și dedicare. Mulțumesc tuturor celor care au contribuit la inginerul care sunt astăzi. Mă refer la familie, la profesori, la prieteni. Le mulțumesc colegilor mei din AIEE, alături de care lucrez pentru a crea o comunitate de specialiști, care să fie pregătiți pentru schimbările din domeniul energetic”.

Andreea Vlaicu a a avut oportunitatea de a se dezvolta profesional și personal, colaborând atât cu nume sonore din energetica romanească, cu cadre didactice ale mai multor Centre Universitare din țară, cât și cu studenții și tinerii din Romania, Polonia, Germania. În calitate de angajată a Universității Politehnica din București, a avut posibilitatea de a lucra în proiecte cu finanțare de la Banca Mondială, în calitate de  tutore student și ulterior în postul de  expert consilier. Proiectul se numește ROSE – ACE Energy- Asigurarea acCEsului la învățământ de calitate în domeniul ingineriei ENERGetice și are rolul de a promova ingineria energetică precum și de a facilita integrarea studenților de anul I în cadrul Facultății de Energetică .

De asemenea, a fost angajată ca Tutore student în cadrul proiectului ROSE INCREASE – Creșterea retenției în studiile universitare în cadrul învățământului energetic, în perioada 2019-2020, proiect similar cu cel anterior. Aceste proiecte au făcut-o să înțeleagă cât de importantă este promovarea domeniul energetic în rândul tinerilor.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *