Vișan, Ministerul Energiei: Analizăm realizarea unei companii formată din Hidroelectrica și CE Oltenia

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Vișan, Ministerul Energiei: Analizăm realizarea unei companii formată din Hidroelectrica și CE Oltenia

Ministerul Energiei analizează realizarea unei companii formată din Hidroelectrica și Complexul Energetic Oltenia. „Cea mai buna combinație, în opinia mea, este cărbune cu hidro, să se realizeze o companie nouă. Statul să răscumpere  acțiunile de la Fondul Proprietatea. Această variantă este la minister în analiză, urmează să se dezbată”, a declarat Doru Vișan, Secretar de Stat în Ministerul Energiei la ZF Pwer Summit 2019, adăugând că se au în vedere dificultățile realizării acestei societăți.

Această variantă a mai fost propusă în trecut, dar a fost blocată.

Vișan a mai spus că se are în calcul și promovarea unei scheme de de ajutor de stat pentru CE Oltenia cu luna aprilie, în cadrul unui program de restructurare.

„Menținerea cărbunelui și definirea lui este obligatorie. România nu-și poate permite să renunțe la cărbune”, a subliniat oficialul Ministerului Energiei.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

3 comentarii la “Vișan, Ministerul Energiei: Analizăm realizarea unei companii formată din Hidroelectrica și CE Oltenia”

  1. “Menținerea cărbunelui și definirea lui este obligatorie”, a subliniat oficialul Ministerului Energiei.

    CĂRBÚNE, cărbuni, s. m. I. 1. Rocă combustibilă amorfă, de culoare gălbuie, brună până la neagră, friabilă, formată prin îmbogățirea în carbon (în lipsa oxigenului din aer) a resturilor unor plante din epocile geologice și folosită drept combustibil și ca materie primă în industria chimică și în metalurgie.

    altă întrebare!

  2. Dle secretar de stat exista un studiu al ISPE de acum cca 16-18 ani, care arata clar cum trebuie reorganizat sectorul de productie,functie de costurile de productie.Din pacate dvs stiti, dar cei care decid nu cred ca sunt de acord, pentru ca pierd comisioanele din energia electrica, iar ANRE isi cam pierde din atributii, pentru ca asa va putea fi infiintata o piata a energiei electrice reala si concurentiala.Sa va ajute Dumnezeu sa-i convingeti pe cei care pun semnatura pe legi emise de guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *