Vișan: Nu mai avem executanți!Trebuie să regândim din rădăcini formarea profesională a oamenilor în sectorul energetic

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Vișan: Nu mai avem executanți!Trebuie să regândim din rădăcini formarea profesională a oamenilor în sectorul energetic

„Nu mai sunt oameni de specialitate. Nu mai avem executanți. Firmele românești vorbesc foarte încet.Trebuie să regândim din rădăcini formarea profesională a oamenilor în sectorul energetic”, a subliniat Secretarul de Stat în Ministerul Energiei, Doru Vișan, la o conferința de specialitate organizată de Energy-Center.

Și Transelectrica se lovește de un suflu mai redus al unor contractanți care nu mai reușeșc să ducă la bun sfârșit lucrările, a semnalat și Adrian Șuța, Director Direcția pentru Relația cu Autoritățile de Reglementare și ENTSO-E Transelectrica.  Potrivit acestuia,  a altă problemă cu care se confruntă compania este calitatea proiectării pentru lucrările de instalații electrice de înaltă tensiune, care s-a redus considerabil. Întoarcem de 2-3 ori proiectele. Este o problemă reală ce arată o condiție cronică, a spus Șuța.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Vișan: Nu mai avem executanți!Trebuie să regândim din rădăcini formarea profesională a oamenilor în sectorul energetic”

  1. Bună ziua!
    Uitativa la SMART se lupta pentru supravietuire.
    Noi sindicatele am atras atentia de cel putin cinci ani ca nu vor mai fi specialiști si putini care mai sunt migreaza spre locuri de munca mai bine plătite si mai sigure. Acest fapt se datoreaza din cauza tuturor decideților care s-au perindat la conducerea SMART-UL nu au avut în obiectiv decat propriul interes.
    In SMART nu s-au mai facut cursuri de perfectionare din 2002, mai vreti specialist cu minimul pe economie?!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *