Complexul Energetic Oltenia închiriază Hostelul Maiami din centrul municipiului Târgu –Jiu. Preț minimal: 321.708 lei/an

Publicat pe Categorii Business, Semnal
Prima Pagina Actual Semnal Complexul Energetic Oltenia închiriază Hostelul Maiami din centrul municipiului Târgu –Jiu. Preț minimal: 321.708 lei/an

Complexul Energetic Oltenia vrea să închirieze Hostelul Maiami pe care îl deține în patrimoniu, ce este situat în centrul municipiului Târgu-Jiu, pe celebra axă a operelor brâncușiene ce alcătuiesc “Calea Eroilor”. Motivul: hostelul e pe pierderi, înregistrându-se rezultate financiare negative. Capacitatea de cazare a acestuia este de 64 de locuri, hostelul având 3 stele. Acesta deține o sală de protocol și un restaurant de 80 de locuri.

Prețul minimal de închiriere propus este de 321.708,72 lei/an fără TVA, respectiv 26.809,06 lei/lună, la care se adaugă plata utilităților, conform unui document al Directoratului CE Oltenia ce va fi supus aprobării acționarilor în ședința AGEA programată pentru 15 mai 2018.

Inițierea demersurilor pentru închirierea obiectivului hotelier printr-o procedură competitivă a fost aprobată de Directoratul CE Oltenia în luna iulie 2017. Cum acest activ constitituie garanția imobiliară pentru un credit, a fost nevoie să se obțină acordul CEC Bank și Exim Bank pentru închiriere, se precizează într-un document al companiei consultat de InvesTenergy. CEC Bank și-a dat acordul, cu o serie de condiții, respectiv: sarcinile constituite în favoarea băncii se vor menține până la achitarea integral a creditului, se va obține acordul cocreditorului Eximbank, o clauză prin intermediul căreia proprietarul informează chiriașul cu privire la faptul că imobilul este ipotecta și ăn cazul în care nu va fi achitat creditul, acesta va fi executat silit să fie inserată în contractul de închiriere.

Consiliul de Supraveghere a avizat operațiunea de închiriere a Hostelului Maiami în luna decembrie a anului trecut, solicitând o prezentare și analiză a ofertelor de închiriere, precum și justificarea stabilirii prețului de pornire pentru închiriere, respectiv explicitarea componentelor mobilierului aferent hostelului.

Conducerea companiei cere aprobarea acționarilor pentru derularea procedurii de închiriere. Potrivit documentului consultat, există o ofertă care prezintă intenția de închiriere a Hostelului Maiami depusă de Societatea Achiziție și Dezvoltare SRL, în mai 2017, dar fără valoare finaciară.

Pentru stabilirea unui tarif minimal de închiriere, compania are în vedere acoperirea costurilor directe suportate de societate cu activele, recuperarea valorii terenului, o cotă de cheltuieli indirecte de 10% și o cotă de profit de 5%.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.