- Site-ul companiei abundă de anunțuri de recrutare de personal. Este nevoie de electricieni, mașiniști, operatori, specialiști, proiectanți, ingineri, consilieri juridici etc.
Este nevoie acută de specialiști în energie. Companiile din energie sunt, de luni bune,în continuă căutare de specialiști pentru toate pozițiile. Site-urile societăților abundă de anunțuri de recrutare.
Hidroelectrica are publicate zeci de anunțuri de recrutare de personal numai în luna august. Este nevoie de electricieni, mașiniști, operatori, specialiști, proiectanți, ingineri, consilieri juridici etc. Cei interesați să lucreze în cea mai profitabilă companie din domeniu, pot găsi informații pe site-ul companiei: www.hidroelectrica.ro, la rubrica Informații de interes public, secțiunea Cariere.
Societatea a trecut printr-un lung proces de restructurare. În ultimii ani, s-a tot schimbat structura organizatorică: au fost desființate direcții, s-au înființat altele, s-a umblat la echipa Directoratului și a fost nevoie să se lărgească baza de specialiști. Obiectivul declarat al conducerii este flexibilizarea și debirocratizarea modului de acțiune în cadrul Hidroelectrica cu precădere pe activități nucleu, cum sunt cele de retehnologizare și mentenanță a capacităților de producere a energiei electrice pe care societatea le deține în portofoliu. S-a creat astfel un număr important de noi locuri de muncă în companie – funcții de execuție destinate specialiștilor, în structuri cheie care asigură suportul pe termen mediu și lung pentru activitățile de mentenanță, retehnologizare, tehnic și suport producție, proiectare, infrastructuri critice etc.
”Hidroelectrica trebuie să rezolve un deficit acut de personal astfel încât să devină cu adevărat competitivă pe piața de energie și să se îndrepte, așa cum este normal, către zona de investiții și dezvoltare națională și chiar regională. Sunt lucruri care au fost neglijate până acum și pe care a venit momentul să le așezăm între priorități”, declara Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica pentru InvesTenergy, la finele anului trecut.
Pe lângă preocuparea pentru angajări, Hidroelectrica trebuie să aibă grijă să-și păstreze specialiștii, să le acorde salarii și sporuri adecvate. De remarcat și preocuparea pentru formare profesională. Compania achiziționează “Servicii de formare profesională inclusiv prin activități de teambuilding în domeniul lucrului în echipă”, cu o valoare estimată a contractului de 49.050 lei.
Pentru a-și asigura personalul, Hidroelectrica investește în viitoarele generații de specialiști în energie. A anunțat că va acorda 50 de burse studenților și elevilor care doresc să reușească într-o carieră în domeniul energetic și vor avea astfel posibilitatea să lucreze în cadrul companiei.
“Creșterea vârstei medii a angajaților și lipsa unor noi specialiști în domeniu devine o problemă stringentă pentru toate societățile din sistemul energetic, fapt semnalat tot mai frecvent în ultimii ani. Nu putem asista pasivi la deteriorarea bazei de selecție a personalului, dacă dorim ca în viitor să avem salariați bine pregătiți și specialiști cu expertiză. Noi ne-am propus să ne implicăm. Decizia pe care o ia Hidroelectrica este aceea de a susține tinerii, astfel încât aceștia să fie încurajați să aleagă o carieră în domeniul energetic. Pe cei mai buni dintre aceștia ni-i dorim în rândul angajaților noștri”, a declarat Bogdan Badea, Președintele Directoratului Hidroelectrica.
Una din direcţiile strategice ale companiei este asigurarea personalului calificat în meseriile din Hidroelectrica pentru acoperirea necesarului de posturi în toate domeniile de activitate. Compania are în derulare un proiectul de responsabilitate socială denumit ”Hidroelectrica viitorului”, aflat la a doua ediție, care se desfășoară sub deviza “600 de șanse pentru viitor”. Este un program ce se desfășoară timp de 4 ani, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice. Hidroelectrica se implică astfel în formarea elevilor din învățământul profesional și tehnic, cu speranța ca unii dintre aceștia să decidă să devină energeticieni.
Totuși, să ne aducem aminte de disponibilizările în masă ale dlui Borza. Atunci Hidroelectrica nu avea nevoie de specialiști și în general de mentenanță sau retehnologizare ci doar de profit. Acum conducerea constată că are nevoie de specialiști. Ce să înțelegem? Că politica dusă în perioada dlui Borza a fost greșită sau că actualii conducători nu știu a conduce ?