Distribuție Oltenia dă zor cu investițiile. Electricienii vor merge la clienți doar cu tabletele

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Distribuție Oltenia dă zor cu investițiile. Electricienii vor merge la clienți doar cu tabletele

Distribuţie Oltenia, fosta CEZ Distribuție, anunță investiții de peste 178,3 milioane lei  în acest an, asigurate din surse proprii. “Ne dorim să devenim o companie SMART. Prioritatea noastră rămâne reducerea pierderilor. Continuăm să investim mult în îmbunătățirea stării tehnice a rețelei de distribuție. Modernizăm stațiile electrice, le introducem în sistemul SCADA. Continuăm implementarea programului de contorizare inteligentă. Implementăm sistemul de punere pe hărți a rețelelor de distribuție”, a declarat Miron Albă, Director Direcţia strategie și dezvoltare active Distribuţie Oltenia, la o întâlnire cu presa.

Electricienii de la Distribuție Oltenia se vor prezenta la clienții companiei doar cu tabletele, asigurându-se că problemele acestora se vor rezolva într-un timp foarte scurt. “Electricianul va merge cu tableta la clienți. Va transmite la call-center, aplicația va depista defecțiunea reclamată, care va fi rezolvată eficient, într-un timp cât mai scurt. Ţintim o îmbunătăţire a eficienţei noastre cu 15-20%. Vom pune în aplicare un proiect pilot astfel încât până în 2018, electricienii să se prezinte cu tabletele la consumatori”, a spus Albă.

statia electrica Mioveni 01

Timpul de rezolvare a problemelor scade considerabil ca urmare a modernizării stațiilor CEZ Distribuție. Stația electrică din Mioveni este una dintre investițiile importante ale companiei, finalizată anul acesta, a cărei valoare se ridică la 7,2 milioane de lei cu TVA.

Începand din luna februarie, peste 16 700 de clienți, printre care și Automobile Dacia, beneficiază de investiția în cea mai importantă stație de transformare din județul Argeș. La realizarea lucrărilor extinse de modernizare și introducere în sistemul SCADA ia în calcul necesitățile de consum pe termen mediu și lung ale consumatorilor din regiune. Consumatorii vor beneficia astfel de: creșterea gardului de siguranță în alimentarea cu energie electrică; reducerea timpului de remediere și a numărului de persoane implicate în remedierea unei avarii – de la minimum 4 persoane înainte de modernizare, la o singură persoană în prezent; reducerea numărului întreruperilor accidentale în alimentarea cu energie electrică; reducerea  semnificativă a  fluctuațiilor de tensiune; creșterea capacității de distribuție a energiei electrice în concordanță cu nevoile din ce în ce mai mari de consum ale județului Arges.

Distribuție Oltenia investește în generația de electricieni a viitorului

Cu suportul Distribuție Oltenia, 28 de elevi înscriși în programul Ucenic Electrician, din cadrul Colegiului Tehnic Energetic Craiova, vor putea face pregătirea adecvată în noul laborator electric modernizat, inaugurat vineri, 24 februarie.
inaugurare laborator - Ucenic Electrician 3Modernizarea a însemnat o investiție de peste 16 000 euro și a constat în lucrări de amenajare, materiale educaționale, echipamente electrice și de SSM, mobilier, panouri didactice. Proiectul pilot Ucenic Electrician, marca Distribuție Oltenia, se adresează unui număr de 48 de elevi și se desfășoară concomitent în Liceul Tehnologic Astra Pitești, respectiv Colegiul Tehnic Energetic Craiova, în parteneriat cu Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj și Asociația ROI.

Elevii vor avea astfel acces la echipamente de ultima generație in laboratoarele electrice. Totodată, Distribuție Oltenia oferă celor mai buni 5 elevi din fiecare unitate școlară parteneră vor primi burse lunare în valoare de 200 de lei, suplimentar față de bursele oferite de stat. În plus, elevii vor putea participa la sesiuni de mentorat și stagii de practică în cadrul Distribuție Oltenia, precum și la cursuri de dezvoltare personală și implicare în comunitate cu sprijinul Asociației ROI.

 

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *