Grigorescu : Nu avem de ce să protestăm când furnizorii tradiționali pierd în fața mediului privat

Publicat pe Categorii Flux energetic, Opinii / Analize
Prima Pagina Actual Flux energetic Grigorescu : Nu avem de ce să protestăm când furnizorii tradiționali pierd în fața mediului privat

“Dacă am hotărât că o societate de stat cumpără materii prime, fie ele și strategice, piese de schimb, utilaje sau servicii prin licitație publică, transparent (conform OUG 34/2006), atunci nu avem de ce să protestăm când furnizorii tradiționali (societăți de stat și ele) pierd în fața mediului privat, la calitate sau preț”, susține ministrul Energiei Victor Grigorescu pe pagina de facebook. Intervenția sa vine după  decizia Nuclearelectrica de a  cumpăra combustibil nuclear de la o firmă din Canada, Cameco Inc, la un preț cu mult sub preţul ofertat de Compania Naționalăă a Uraniului – CNU, a trezit controverse în ultimele zile.

grigorescu

În fața legii toți suntem egali și legea se aplică nediscriminatoriu. Nu după cum ne convine nouă rezultatul la un moment dat, mai spune Grigorescu.

Potrivit acestuia, a aplica legea nu poate fi o ”ticăloșie”. “Ne dorim ca industria românească să nu mai fie lăsată pe dinafară. Dar nu legea achizițiilor publice este vinovată. Doar faptul că s-au ascuns sub preș, de cele mai multe ori cu bună știință, fapte grave, ani de zile!”, a afirmat ministrul Energiei.

Citește și Nuclearelectrica explică de ce a ajuns să cumpere combustibil nuclear din Canada


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Grigorescu : Nu avem de ce să protestăm când furnizorii tradiționali pierd în fața mediului privat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.