La CE Oltenia, Directoratul și-a intrat în pâine. Boza preia oficial conducerea unei companii ce trebuie restructurată și eficientizată

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential La CE Oltenia, Directoratul și-a intrat în pâine. Boza preia oficial conducerea unei companii ce trebuie restructurată și eficientizată

Boza Sorinel Gheorghe a preluat, oficial, începând de ieri, 21 decembrie, conducerea Complexului Energetic Oltenia. El a fost desemnat, prin hotărârea Consiliului de Supraveghere din data de 25.11.2016, în funcţia de preşedinte al Directoratului companiei, înlocuindu-l pe Ionel Ilie, care se  întoarce la Direcţia de Ofertare din cadrul Diviziei Energie .

Din Directoratul CE Oltenia mai fac parte: Ciobotărică Ion Laurențiu, Antonie Daniel și Bălăcescu Ovidiu – membri.

boza

 

 

 

 

 

Sursă foto: Pandurul.ro

Potrivit comunicatului CE Olenia, Boza Sorinel Gheorghe este absolvent al Universității de Petrol și Gaze cu diplomă de inginer mecanic și electric și a urmat ulterior o serie de cursuri postuniversitare în domeniul managementului, în cadrul unor universități din Virginia, Paris, Shanghai. În perioada 2005 – 2016, a deținut succesiv funcțiile de Director Investiții și Mentenanță la Lafarge Ciment, Republica Moldova; Director Industrial la Lafarge Gypsum România și Director Operațiuni Industriale la Imerys Group France.

Directoratul CE Oltenia are o misiune dificilă: trebuie să continue restructurarea, eficientizarea activității, să facă disponibilizări în baza planului revizuit și aprobat la ultima ședință AGA.

Se anunță schimbări la CE Oltenia din ianuarie 2017 și se pare că Boza a reușit să-I liniștească pe sindicaliști, asigurându-i de plata integrală a salariilor pentru toți angajații.

Citește și: La CE Oltenia, restructurare și reorganizare cu încetinitorul. Compania nu și-a făcut planul la disponibilizări în 2016: din 2.000 au plecat doar 802 angajați

Compania va avea o noua organigrama din 15 ianuarie 2017, discuții pe această temă fiind purtate la întâlnirea Consiliului de Supraveghere din data de 20 decembrie. Diviziile se transformă în direcții, personalul va primi noi atribuții. Se dorește reducerea birocrației, respectiv a numărului de semnături necesare în luarea deciziilor, susțin surse autorizate.

De cealaltă parte, Boza s-a ocupat de sindicaliști, a discutat cu cei care au intrat în greva foamei de luni, anunțând că se va reuşi plata integrală a salariilor minerilor şi energeticienilor în această perioadă. „Am discutat la Financiar şi se vor găsi resursele pentru ca oamenii să îşi încaseze salariile aşa cum se întâmplă lună de lună şi la data obişnuită, ca şi până acum. Pot spune cu certitudine că salariaţii îşi vor primi drepturile, indiferent de problemele cu care ne confruntăm într-un domeniu sau altul. Angajaţii şi-au făcut datoria faţă de companie şi nu trebuie să existe sincope în ceea ce priveşte plata salariilor”, a declarat Sorin Boza, citat de presa locală.

În privința creșterii primelor de Crăciun de la 550 de lei  la 700 de lei, Boza a precizat că acest lucru nu este posibil în lipsa unei rectificări de buget. Vestea bună este c ăproiectul bugetului rectificat al CEO este pe masa Guvernului, după cum anunță Ministerul Energiei.

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *