Ministerul Energiei și CGN vor să accelereze negocierile pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Ministerul Energiei și CGN vor să accelereze negocierile pentru Unitățile 3 și 4 de la Cernavodă

Secretar de stat Tudorache: Negocierile durează de prea mult timp şi este momentul să ne apropiem de o decizie

Ministerul Energiei şi reprezentanţii companiei China General Nuclear Power Corporation (CGN) au convenit să accelereze negocierile pentru reactoarele nucleare 3 şi 4. În acest context, noua conducere a ministerului a discutat cu reprezentanţii CGN despre asumarea unui calendar de acţiuni prin care negocierile pentru constituirea companiei de proiect să fie urgentate, ambele părţi reafirmând, cu această ocazie, interesul pentru realizarea investiţiei de la Cernavodă, se precizează într-un comunicat transmis de Ministerul Energiei.

Centrala-Nucleara-Cernavoda

Ca urmare, Ministerul Energiei anunță inițierea unui memorandum în Guvern pentru obţinerea mandatului de negociere în relaţia cu China General Nuclear Power Corporation (CGN), în vederea realizării reactoarelor nucleare 3 şi 4 de la Cernavodă. ‘Negocierile durează de prea mult timp şi este momentul să ne apropiem de o decizie. În perioada următoare, noua echipă a ministerului va acorda prioritate mersului negocierilor în vederea obţinerii unui acord pentru dezvoltarea proiectului. Vom iniţia în cel mai scurt timp un memorandum în Guvern pentru obţinerea mandatului de negociere în relaţia cu CGN’, a declarat Robert Tudorache, Secretar de Stat în Ministerul Energiei.

Reprezentanţii companiei chineze, conduşi de directorul de proiect pentru România, au arătat că sunt mandataţi pentru o negociere mai flexibilă în anumite puncte, astfel încât discuţiile să fie accelerate.

Construcţia reactoarelor nucleare 3 şi 4 la Centrala Nuclearelectrică Cernavodă, operată de Nuclearelectrica, este considerat proiect de investiţii prioritar pentru România în cadrul Programului de guvernare actual.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *