Ministrul Virgil Popescu: Liberalizare va fi cu siguranță, altfel riscăm să nu mai putem utiliza fonduri europene

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Ministrul Virgil Popescu: Liberalizare va fi cu siguranță, altfel riscăm să nu mai putem utiliza fonduri europene

Piaţa gazelor va fi cu siguranţă liberalizată la 1 iulie, iar cea de energie electrică, la 31 decembrie 2020, altfel riscăm să nu mai putem utiliza fonduri europene, din cauza infringementului pe care îl are România în sectorul gazelor, a declarat, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, cu ocazia Forumului „Importanța Geostrategică și Economică a Mării Negre în actualul context european”.

„Părerea mea este că OUG 1 va trece de Camera Deputaţilor. Pe de altă parte, am avut discuţii în Comisia de industrii şi servicii săptămâna trecută, cu ANRE şi cu preşedintele Iulian Iancu, iar acele modificări privind liberalizarea pieţei gazelor la 1 iulie şi a pieţei de energie electrică la 31 decembrie vor fi puse în Legea 123, care se află la raport”, a susţinut ministrul Popescu, citat de Agerpres. El a reiterat faptul că nu va creşte niciun preţ de la 1 iulie.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.