Nou șef la Administrația Fondului pentru Mediu – Dan Cătălin Vatamanu. Andreea Kohalmi-Szabo, revocată din funcţie după doar 3 luni

Publicat pe Categorii Esential, Flux energetic, Mediu, Regenerabile, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nou șef la Administrația Fondului pentru Mediu – Dan Cătălin Vatamanu. Andreea Kohalmi-Szabo, revocată din funcţie după doar 3 luni

După doar 3 luni, șefa Administraţiei Fondului pentru Mediu, Andreea Kohalmi-Szabo, a fost revocată din funcţie. Președinte al AFM a fost numit Dan Cătălin Vatamanu, vicepreşedintele PMP Mehedinţi.

Vatamanu, de profesie inginer, candidat la Primăria Baia de Aramă, a fost numit prin decizie semnată de premierul Ludovic Orban. Preşedintele AFM are rang de secretar de stat.

Sunt onorat de această responsabilitate și consider că protecția mediului este una dintre prioritățile României la nivel european. Din această funcție voi încerca să aduc un aport semnificativ la dezvoltarea de proiecte majore privind protecția mediului și alinierea României la normele europene în domeniu. Iar primul pas va fi implementarea colectării selective a deșeurilor. Mai mult, trebuie să luăm urgent măsuri pentru a scăpa de amenințarea procedurilor de infringement pe mediu, care amenință România cu amenzi de peste 200.000 de euro pe zi”, a declarat noul președinte al Administrației Fondului pentru Mediu, secretarul de stat Dan Cătălin Vatamanu, citat de Jurnal Mehedinți.

Cele mai multe nemulțumiri venite din partea românilor care își doresc să devină prosumatori sunt legate de modul în care AFM a gestionat Programul național Casa Verde Fotovoltaice.

Citește și:


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Nou șef la Administrația Fondului pentru Mediu – Dan Cătălin Vatamanu. Andreea Kohalmi-Szabo, revocată din funcţie după doar 3 luni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.