Nuclearelectrica se pregătește să intre sub guvernanță corporativă. Acționarii vor aproba, pe 28 septembrie, un nou Consiliu de Administrație cu mandat de 4 ani

Publicat pe Categorii Business, Esential, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Nuclearelectrica se pregătește să intre sub guvernanță corporativă. Acționarii vor aproba, pe 28 septembrie, un nou Consiliu de Administrație cu mandat de 4 ani

Nuclearelectrica se pregătește să intre sub guvernanță corporativă. La solicitarea Ministerului Energiei, acționar care deține 82,4950% din capitalul social al companiei,  pe ordinea de zi a Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, din data de 28 septembrie, s-au introdus puncte suplimentare. Se supune astfel aprobării acționarilor alegerea membrilor Consiliului de Administrație al SN Nuclearelectrica, prin aplicarea metodei votului cumulativ, cu mandate de 4 ani.

În adresa Ministerului Energiei transmisă CA, semnată de ministrul Anton Anton, se solicită să fie introduse precizări în legătură cu dreptul acționarilor de a propune candidații pentru posturile de administratori ai SNN. Data limită pentru inaintarea propunerilor urmează să fie stabilită și anunțată, iar lista cu candidații se va afla la dispoziția acționarilor începând cu 27 septembrie.  Lista se va actualiza periodic, pe măsură ce acționarii vin cu propuneri, până pe  21 septembrie, dată la care va fi publicată lista finală.

Administratorii în funcție până la data AGOA sunt înscriși de drept pe lista candidaților pentru alegerea în noul Consiliu de Administrație. Din actualul CA fac parte: Iulian-Robert Tudorache, Președinte; Mihai Daniel Aniței, Cristian Gențea, Elena Popescu, Cristian Dima, Dragoș Ionuț Bănescu, Mirel-Alexandru Marcu – membri.

La ședința din 28 septembrie, acționarii vor stabili indemnizația fixă lunară a noilor administratori și vor aproba forma contractului de mandat.

Consiliul de Administratie al SN Nuclearelectrica a decis prelungirea duratei contractelor de mandat ale Directorului General, Directorilor Generali Adjuncți și Directorului Financiar  pentru o perioadă provizorie de 2 luni începând cu data de 05.09.2018. Cosmin Ghiţă a fost numit Director General al SNN, cu un mandat provizoriu, începând cu data de 2 septembrie 2017. Șefii SNN au fost numiti in functie pentru o perioadă provizorie de 4 luni prin decizia Consiliului de Administratie nr. 63/25.04.2018, prelungirea mandatului acestora urmând să intre în vigoare cu data de 05.09.2018, în conformitate cu prevederile legale aplicabile până la finalizarea procedurii de selecție a conducerii administrative și executive a SNN în baza prevederilor OUG nr. 109/2011, se precizează într-o informare recentă a companiei transmisă BVB.

Nuclearelectrica a raportat un profit net de 182.314 mii lei pentru primele 6 luni ale anului în curs, în creștere cu 15,93% față de perioada similara a anului trecut, potrivit Raportului aferent semestrului I al exercițiului financiar 2018. Rezultatul din exploatare (EBIT) a înregistrat o creștere cu 27,26% în primul semestru, iar EBITDA o majorare cu 10,47% comparativ cu aceeași perioadă a anului anterior, în principal ca urmare a creșterii veniturilor din exploatare cu 13%, influențate de creșterea cu 11% a veniturilor din vânzarea energiei electrice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *