Obiectiv de investiții, realizat. Transelectrica a pus sub tensiune linia de interconexiune de 400 KV dublu circuit Reșița – Pancevo

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Obiectiv de investiții, realizat. Transelectrica a pus sub tensiune linia de interconexiune de 400 KV dublu circuit Reșița – Pancevo

Transelectrica a anunțat  aseară, 28 martie, la ora 20.49, că a fost pusă sub tensiune LEA 400 kV de interconexiune dublu circuit Reșița (România) – Pancevo (Serbia). Energizarea LEA s-a făcut din stația electrică Pancevo2 (Serbia).

Conducerea companiei a mulțumit public colegilor care, prin dedicarea și profesionalismul lor, au făcut posibil acest lucru! Echipa care a realizat punerea sub tensiune (de la stânga la dreapta): Bratulescu Vasilică – adjunct sef Centru de Exploatare Reșița, Constantin Adrian – sef Centru Exploatare Reșița, Vornic Ianas- Responsabil de proiect Serviciu Investiții, Chiosa Nicolae – Director tehnic ST Timisoara, Iacobici Luca – Director ST Timisoara, Bresneni Adrian – electrician LEA, Nicoară Ovidiu – inginer LEA și admitent.

Linia de înaltă tensiune, care realizează interconexiunea cu Serbia, a fost recepționată în luna februarie a acestui an, urmând a deveni operațională comercial în ultima parte a acestui an, preciezează reprezentanții companiei. Contractul privind construirea LEA 400 kV Reşiţa – Pancevo a fost semnat în iunie 2014, iar valoarea totală a acestuia, la data semnării, este de aproape 81,39 milioane de lei. LEA 400 kV Reşiţa – Pancevo are o lungime pe teritoriul României de 63 de kilometri şi un număr de 206 stâlpi. Lungimea liniei pe teritoriul Serbiei este de 68 de kilometri.

LEA 400 kV Reșița-Pancevo este un proiect de interes comun, parte din “Mid Continental East Corridor”, iar unul dintre rolurile sale principale este acela de a întări sistemul electroenergetic național și pe cel sud-est european. Realizarea LEA 400 kV Reșița-Pancevo va permite eliminarea congestiilor majore în zona celor doua sisteme electroenergetice, românesc și sârbesc, precum și creșterea capacității de transfer între România și Serbia și în toată zona de sud-est a Europei, se menționează în comunicatul Transelectrica.

Porţiunea de pe teritoriul României a LEA 400 kV Reşiţa – Pancevo este realizată în varianta dublu circuit şi traversează 11 localităţi din judeţul Caraş-Severin: municipiul Reşiţa, comunele Ezeriş, Lupac, Dognecea, Goruia, Ticvaniu Mare, Berlişte, Ciudanoviţa, Grădinari, Vărădia şi Vrani.

Transelectrica are planificate investiții de 1,7 miliarde lei în 2018 și următorii 2 ani. Prioritățile sunt: retehnologizare rețele și creșterea capacității de interconexiune cu țările vecine.

Citește și: Investiții de 1,7 miliarde lei la Transelectrica în 2018 și următorii 2 ani. Priorități: retehnologizare rețele, creșterea capacității de interconexiune cu țările vecine


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *