Pericol de infringement cu modificările la Legea energiei

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic Pericol de infringement cu modificările la Legea energiei

Comisia Europeană ar putea declanșa o procedură de infringement împotriva României, întrucât modificările aduse Legii energiei în Parlament sunt susceptibile că ar afecta concurența în piață, a declarat, pentru AGERPRES, Corina Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei.

„Guvernul a trimis Parlamentului un punct de vedere în privința acestor modificări ale legislației. Există și o scrisoare din partea Comisiei Europene, care arată că prevederile sunt susceptibile că ar afecta concurența în piață, așa că riscăm declanșarea unei proceduri de infringement. Nu vrem să ajungem aici, dar este o decizie a Parlamentului”, a spus Popescu, citată de Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă, plenul Camerei Deputaților a adoptat,  în urmă cu o săptămână, reexaminarea Legii pentru modificarea și completarea Legii energiei electrice și a gazelor naturale nr.123/2012, la solicitarea Președintelui României.

Citește și: Noua lege a energiei: rămâne cum au decis inițial parlamentarii! Modificările adoptate, contestate de autorități și furnizorii de energie


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.