Hidroelectrica caută Manager pentru Departamentul IPO și Relația cu Investitorii

Publicat pe Categorii Energie, Flux energetic, Hidro si nucleara, Semnal
Prima Pagina Actual Flux energetic Hidroelectrica caută Manager pentru Departamentul IPO și Relația cu Investitorii
  • Karoly Borbely conduce Departamentul de Strategie Investițională IPO

Hidroelectrica se pregătește pentru listare.  Printre alte acțiuni specifice, se dorește angajarea unui Manager Departament la Departamentul IPO și Relația cu Investitorii – Executiv. Potrivit anunțului de recrutare, concursul va avea loc în data de 22 mai, la sediul companiei.  Karoly Borbely va conduce în continuare Departamentul de Strategie Investițională IPO.

Concursul pentru postul menționat constă într-o probă scrisă și interviu, nota minima pentru angajare fiind 9.00.

Candidatul care aspiră la această poziție în cea mai valoroasă companie din România trebuie să aibă minim 8 ani experiență profesională, din care minim 3 ani pe piața de capital; să dețină experiență în relația cu investitori instituționali și în activități ce ține de listarea companiei, precum și cunoștințe  de specialitate în domeniul pieței de capital. Totodată, trebuie să aibă abilitatea de a devei lider de opinie în industrie și de a reprezenta Hidroelectrica în cadrul întâlnirilor cu investitorii și capacitatea de a organiza conferințe cu investitori potențiali și rod-showuri pentru companie.  Este de dorit, conform condițiilor de angajare, să fi ocupat – timp de 3 ani – o poziție importantă la o companie națională sau multinațională.

Referindu-se la listarea  Hidroelectrica, Directorul General Ovidiu Agliceru, a declarat pentru News.ro:”Noi ne-am îndeplinit obligațiile în ceea ce privește listarea. Am întocmit și întocmim toate lucrările solicitate ori de câte ori este nevoie. Lucrăm la documentația necesară listării încă de când compania era în insolvență. Statul va lista un pachet de 15%, plus alte 5% de la Fondul Proprietatea, care vrea să își vândă o parte din acțiunile deținute”.

Ministerul Energiei anunță că va demara, în următoarele 4 luni, proceduri de recrutare pentru membri cu mandate pline în Consiliul de Supraveghere 

Ministerul Energiei  a comunicat, recent, că va pregăti şi va demara, în următoarele patru luni, proceduri de recrutare a unor manageri profesionişti, în baza OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă în companiile de stat.”Precizăm de la început că toate propunerile ME de administratori și supraveghetori în companiile de stat sunt provizorii, pentru o perioadă de 4 luni, timp în care ministerul va pregăti şi va demara procedurile de recrutare pe baza OUG 109/2011 a unor noi membri cu mandate pline, de patru ani”, au spus oficialii ministerului.

În prezent, la Hidroelectrica își desfășoară activitatea un Consiliu de Supravghere provizoriu, care – mai nou – este condus de Andreea Lambru, secretar general adjunct al  Guvernului, cu rang de secretar de stat.

Citește și: Consiliul de Supraveghere provizoriu al Hidroelectrica are al doilea Președinte în nici două săptămâni: Liviu Nistoran a fost înlocuit de Andreea Lambru!


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *