RIGC 2022. Verchere, OMV Petrom: Avem nevoie de clarificări în legea offshore legate de stabilitate, pentru a demara extracţia de gaze din Marea Neagră

Publicat pe Categorii Flux energetic, Petrol si gaze
Prima Pagina Actual Flux energetic RIGC 2022. Verchere, OMV Petrom: Avem nevoie de clarificări în legea offshore legate de stabilitate, pentru a demara extracţia de gaze din Marea Neagră

OMV Petrom are nevoie de clarificări legate de stabilitate în ceea ce priveşte prevederile Legii offshore, pentru a demara extracţia de gaze din Marea Neagră, a afirmat Christina Verchere, CEO al OMV Petrom, în cadrul Romanian International Gas Conference, citată de Agerpres.

„Acest proiect schimbă regulile jocului pentru compania noastră şi pentru întreaga ţară, prin securitatea energetică pe care o conferă şi pentru faptul că transformă ţara în hub regional. Proiectul este esenţial pentru ţară, întrucât producţia offshore de gaze este în declin şi este important să vedem surse noi”, a spus Verchere, potrivit Agerpres.

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că OMV Petrom şi Romgaz ar trebui să ia încă în acest an decizia de a investi în gazele din Marea Neagră, având în vedere contextul actual.

„Unde ne aflăm: suntem în procesul de licitaţie şi căutăm să avem parte de clarificări legate de offshore, pe partea de stabilitate, care este unul dintre pilonii fundamentali pentru o investiţie atât de mare. Am spus mereu că este nevoie de 9-12 luni pentru o decizie finală de investiţii, dar vă pot asigura că punem accentul pe viteză”, a susţinut Verchere, citată de Agerpres.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *