România renunță la ștampila pentru firme

Publicat pe Categorii Flux energetic
Prima Pagina Actual Flux energetic România renunță la ștampila pentru firme

Dispare ștampila pentru firme. Premierul Victor Ponta susține că România va arăta mult mai bine, fără ştampile, „cu cât mai multă comunicare informatizată”.

La începutul şedinţei de guvern, Ponta s-a asigurat de eliminarea ștampilei. El l-a întrebat pe ministrul Finanţelor dacă desfiinţează ştampila, iar acesta a răspuns afirmativ. „Domnul ministru Teodorovici azi desfiinţăm ştampila? Ziceţi, juraţi că aşa este!”, i s-a adresat premierul. Eugen Teodorovici a răspuns afirmativ precizând că de la momentul publicării ordonanţei în Monotorul Oficial „dispare această obligaţie a contribuabilului în relaţia cu statul român de a folosi această formă învechită şi istorică”.

Guvernul a decis miercuri eliminarea obligativității ștampilei pentru persoane fizice și juridice de drept privat, a informat Biroul de presă al Executivului, după ședința de guvern.

„Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ștampilei atât pe declarațiile, cererile și alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, așa cum sunt definite în Codul civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică, la instituții sau autorități publice, cât și pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entități sau persoane. Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative”, precizează Biroul de presă.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *