Romgaz va avea, în 3 ani, o termocentrală nouă la Iernut. Investiție de 269 milioane euro

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Romgaz va avea, în 3 ani, o termocentrală nouă la Iernut. Investiție de 269 milioane euro
  • Proiectul va fi executat la cheie de firmele Duro Felguera şi Romelectro

Romgaz anunță, printr-un raport transmis Bursei de Valori București, încheierea unui nou act juridic a cărui valoare depășește 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului 2015. Este vorba despre contractul privind executarea proiectului la cheie „Dezvoltarea Centralei Termice (CTE) Iernut prin construcția unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gaze”, semnat în data de 31 octombrie, cu firmele Duro Felguera şi Romelectro.

termo-2

Contractul, în valoare de 268,8 de milioane de euro (exclusiv TVA), prevede un termen de 3 ani pentru finalizarea lucrărilor. Acesta urmează să intre în vigoare în 5 zile de la data aprobării dosarului de finanțare din fondurile Planului Național de Investiții. În raportul companiei se notează că finanțarea proiectului se realizează din surse proprii și din fonduri PNI, conform HG 1096/2013 actualizată.

Una din direcțiile strategice ale Romgaz este consolidarea poziției pe piețele de furnizare a energiei. Astfel, în domeniul de producere a energiei, realizarea acestui proiect de investiții are ca scop eficientizarea activității prin: creșterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, încadrarea în cerințele de mediu și mărirea siguranței de exploatare, menționează reprezentanții Romgaz.

 

 

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *