Se pregătește tranzacția anului în energie. Acționarii, solicitați să aprobe achiziționarea de către Electrica a participațiilor Fondului Proprietatea în filialele sale

Publicat pe Categorii Esential, Investitii / Tranzactii, Semnal
Prima Pagina Actual Esential Se pregătește tranzacția anului în energie. Acționarii, solicitați să aprobe achiziționarea de către Electrica a participațiilor Fondului Proprietatea în filialele sale
  • În ședința din 27 octombrie, acționarii vor alege un membru al Consiliului de Administrație al Electrica pentru ocuparea poziției de administrator vacante în urma renunțării la mandat a administratorului Corina Popescu

Pentru a doua oară în acest an, acționarii Electrica se întrunesc, pe 27 octombrie, la ședințele AGOA și AGEA. Sunt solicitați de Consiliul de Administrație să aprobe achiziționarea de către societate a participațiilor Fondului Proprietatea în Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord, Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud(Filialele de Distribuţie) și Electrica Furnizare (Filialele de Distribuţie şi Electrica Furnizare).

Tranzacția anului în energie a fost anunțată la jumătatea lunii iulie, Electrica urmând să achiciționeze participațiile Fondului Proprietatea din filiale cu 752 milioane lei. După negocieri ce au durat ani de zile, Societatea Energetică Electrica a anunțat că a încheiat un Memorandum de Înțelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziționării participațiilor pe care Fondul le deține în filialele Electrica. „Acțiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile atașate acestora în conformitate cu legislația aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepția dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acționarilor Filialelor din data de 17 mai 2017”, potrivit unui comunicat al companiei.

S-a anunțat, totodată, că părțile intenționează să semneze documentația contractuală aferentă tranzacției preconizate după obținerea aprobărilor necesare corporative și din partea acționarilor, la nivelul Electrica și al Filialelor, până în data de 31 octombrie 2017. Memorandumul s-a încheiat după mai multe runde de negocieri, Electrica plecând de la oferta  fermă  de 790 milioane lei, anunțată în luna martie 2017.

Fondul Proprietatea deţine următoarele participaţii: 21,99% la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, 22% la Electrica Distribuţie Transilvania Nord, 21,99% la Electrica Distribuţie Transilvania Sud şi 22% la Electrica Furnizare SA.

Acționarii mai sunt solicitați să aprobe forma propuse a contractelor tripartite de vânzare-cumpărare pentru achiziționarea participațiilor Fondului Proprietatea în Filiale, astfel cum acestea vor fi puse la dispoziția acționarilor, potrivit legii.

În aceeași sedință, se va alege un membru al Consiliului de Administrație al Electrica pentru ocuparea poziției de administrator vacante în urma renunțării la mandat a administratorului Corina Popescu. Aprobarea duratei mandatului administratorului ales va fi egală cu perioada care a rămas până la expirarea mandatului aferent poziției vacante, respectiv până la 14 decembrie 2019, se precizează într-un document al companiei.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *