Stop furturilor la Enel! Peste 2.300 infracțiuni în 2015, energie recuperată pentru 24.700 locuințe pe un an

Publicat pe Categorii Business
Prima Pagina Business Stop furturilor la Enel! Peste 2.300 infracțiuni în 2015, energie recuperată pentru 24.700 locuințe pe un an

Peste 2.334 de infracţiuni, pentru care s-au întocmit plângeri penale, au fost constatate în urma acţiunilor dedicate prevenirii și combaterii furturilor de energie electrică, desfășurate în cele 3 regiuni în care Enel activează -Muntenia Sud, Dobrogea, Banat. În primele 9 luni ale anului cantitatea de energie recuperată este aproape dublă, comparat cu întreaga cantitate recuperată în 2014, informează compania.

enel

În 2015, Enel a intensificat acțiunile de control, cu sprijinul autorităților, pentru depistarea branșamentelor ilegale la rețeaua de electricitate, cantitatea de energie recuperată în toate cele 3 regiuni Enel,fiind echivalentă cu 89 GWh, dublu față de cantitatea recuperată în întreg 2014. Cu această cantitate de energie electrică, ar putea fi alimentate timp de un an peste 24.700 de locuințe, respectiv aproximativ 774 de blocuri cu 8 etaje, susțin reprezenatnții Enel. Această cantitate ar fi suficientă și pentru alimentarea unui spital de dimensiuni mari din capitală, timp de aproximativ 8 ani.

Enel avertizează că branșamentele ilegale și instalațiile electrice improvizate pun în pericol viața celor care le utilizează și pot fi oricând sursa unui incendiu de proporții. Astfel de branșamente pot determina situații de supraconsum și sunt, de multe ori, cauza unor întreruperi în alimentarea cu energie electrică, afectând astfel consumatorii branșați legal. Din păcate, astfel de tentative au loc chiar și în zonele în care s-au executat recent investiții pentru modernizarea completă a rețelei de energie electrică, astfel încât sunt deteriorate echipamente nou instalate, se menționează în comunicatul Enel.

Enel a lansat recent platforma „Stop Fraudă”

Conform Codului Penal, furtul de curent, intră sub incidența prevederilor cu privire la infracțiunea de furt, și se pedepsește cu închisoare. De asemenea, sustragerea de energie electrică săvârșită prin intervenția neautorizată asupra contoarelor electronice intră sub incidența dispozițiilor Codului Penal și pedeapsa este închisoarea. La fel și alterarea integrităţii datelor informatice – Fapta de a modifica, şterge sau deteriora date informatice ori de a restricţiona accesul la aceste date, fără drept.

Enel susține că a intensificat anul acesta acțiunile de control pentru a preveni astfel de incidente și pentru a depista situațiile care pot pune în pericol buna funcționare a rețelei de distribuție și a serviciilor aferente. Totodată, Enel a lansat recent platforma „Stop Fraudă” prin intermediul căreia orice încălcare a codului Etic Enel poate fi raportată. Astfel, sesizările legate de cazurile de fraudă, corupție, sustragere de energie, conflicte de interese, pot fi făcute prin intermediul a 6 canale de comunicare: adresa de e-mail CodEticRomania@enel.com; adresa poștală: Enel România, Departament Control Intern, Bucureşti, Bd. Ion Mihalache 41-43, camera 204, Sector 1, cod poştal 011172; formular on-line de contact; linie telefonică dedicată: 0372.115.269; platforma Telverde ENEL Energie 0800.07.08.09 – Opțiunea 3 „STOP FRAUD”, se ascultă mesajul de întâmpinare şi se apasă tasta 3; platforma Call Center Tehnic Distribuție.

La nivel național, în baza Protocolului de colaborare, Enel împreună cu reprezentanți ai Poliției Române și ai Jandarmeriei Române desfășoară activități de identificare a persoanelor branșate ilegal la rețeaua de energie electrica sau a unor branșamente și instalații electrice realizate artizanal. Astfel de verificări în comun au loc în fiecare săptămână.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

3 comentarii la “Stop furturilor la Enel! Peste 2.300 infracțiuni în 2015, energie recuperată pentru 24.700 locuințe pe un an”

  1. Pe strada Crinul de gradina 38 , sector 3. se fura curent de 8 ani.cei care stau acolo s-au legat direct de la stilp pina la consola de unde au tras fire in casa . va rog s-ai debransati de la stilp .

  2. Pe str Av Lt petre lazarescu nr 12 sec 3 se fura forte mult curent sant legati direct de la stalp cum e posibil cu o factura 80.000 milioane cu trei reclamati facute

  3. Pe str Av Lt petre lazarescu nr 12 sec 3 se fura forte mult curent sant legati direct de la stalp cum e posibil cu o factura 80.000 milioane cu trei reclamati facute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *