Hei-rup legislativ în Parlament. Aleșii poporului, așteptați să voteze noile legi pentru regenerabili, prosumatori și petroliști înainte de vacanța parlamentară

Publicat pe Categorii Energie, Info Legislativ, Semnal
Prima Pagina Info Info Legislativ Hei-rup legislativ în Parlament. Aleșii poporului, așteptați să voteze noile legi pentru regenerabili, prosumatori și petroliști înainte de vacanța parlamentară

Se apropie vacanța parlamentară și deputații Comisiei de Industrii și Servicii din Camera Deputaților se grăbesc să finalizeze dezbaterile pentru unele dintre cele mai importante legi din energie, pentru a se obține votul în Plenul Camerei Deputaților. Iulian Iancu, președintele Comisiei, este optimist. Prezent la lucrările FOREN 2018, el a declarat că proiectele de lege cu soluții pentru prosumatori, regenerabili și operatorii din domeniul petrolier “au mari şanse să fie votate în actuala sesiune parlamentară”.

Astăzi, Comisiile reunite de Industrii și Servicii și Comisia Mediului din Camera Deputaților vor lucra la Raportul comun la Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.24/2017 privind modificarea şi completarea Legii nr.220/2008 pentru stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile de energie. După care actul normativ, cu mult așteptatele soluții legislative pentru regenerabili și prosumeri, va intra la vot în Plenul Camerei Deputaților.

Citiți și:

Regenerabilii mici și mijlocii au șanse să-și salveze afacerile. Comisia de Industrii și Servicii “a reparat” OUG 24/2017. InvesTenergy vă prezintă amendamentele aprobate. Urmează votul în Plenul Parlamentului

Parlamentarii Comisiei lui Iancu au decis: Prosumatorii vor fi scutiți de la plata tuturor obligațiilor fiscale pentru cantitatea de energie produsă, consumată și/sau vândută

Pe agenda Comsiei de astăzi, 12 iunie, este și proiectul de lege privind unele măsuri necesare pentru implementarea operaţiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore. Pentru a fi votat în Plenul Camerei Deputaților, are nevoie de avizul final al Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor. Actul normativ este și pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, pentru ședințele din datele de 11 şi 13 iune. Companiile petroliere care au concesionate perimetre în Marea Neagră au nevoie de siguranță în ce privește taxele impuse de stat și noua lege vine cu clarificări în acest sens.

Un alt proiect de lege în dezbatere finala la Comisia lui Iancu este cel pentru asigurarea strategiei naţionale a României privind menţinerea ciclului nuclear integrat, prin asigurarea materiei prime pentru fabricarea combustibilului nuclear necesar funcţionării unităţilor de la Centrala Nuclearoelectrică de la Cernavodă.

Actorii pieței așteaptă nerăbdători votul final al aleșilor poporului și speră să se întâmple în această sesiune! Redăm o declarație a deputatului Iulian Iancu, care este potrivită în acest context: „Energia astăzi trebuie gândită ca și cum ar fi reinventată. Suntem aruncați într-o revoluție energetică. Fără un cadru legal clar și aprobat rapid, România nu poate crea un mediu prielnic pentru investiții”. Așa să fie!


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Hei-rup legislativ în Parlament. Aleșii poporului, așteptați să voteze noile legi pentru regenerabili, prosumatori și petroliști înainte de vacanța parlamentară”

  1. Pentru a reinventa trebuie să utilizezi specialiștii și nu să-i dai afară. Trebuia să înțelegeți de mai mult timp că există o schimbare în energetică.
    Nu uitați că scopul nu este să ai investiții ci ele să meargă la ce e util pentru viitor. e drept ca cei ce fac politică se finanțează din investitori.
    Din păcate cei ce ne-au făcut legile cu susținerea regenerabilelor nu au ținut cont de observațiile ce le-am făcut atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *