Începe reorganizarea la Transelectrica. Directoratul a primit aprobare de la acționari pentru desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie
Prima Pagina Energie Electrica si termica Începe reorganizarea la Transelectrica. Directoratul a primit aprobare de la acționari pentru desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport

Transelectrica a primit undă verde de la acționari pentru reorganizare. Acționarii au aprobat, în ședința AGEA de astăzi, 28 mai, propunerea Directoratului de modificare a actualei structuri organizatorice şi funcţionale a Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica”, prin desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport.

Practic, se vor înființa opt sedii secundare noi cu statut de Unități Teritoriale de Transport, fără personalitate juridică. Scopul invocat este ineficiența activității (sunt patru funcții de conducere la nivelul fiecărei sucursale!), respectiv asigurarea unui cadru organizatoric optim pentru desfăşurarea cu mai mare eficienţă a activitãţilor, a unei mai bune coordonări a acestora, precum şi în scopul creşterii eficienţei actului decizional.

Acționari au aprobat o serie de modificări la Actul constitutiv. Astfel, Transelectrica va avea în componenţa sa filiale organizate ca societăţi pe acţiuni, respectiv Opcom, Smart, FORMENERG, TELETRANS, ICEMENERG, ICEMENERG-SERVICE, precum şi sedii secundare fără personalitate juridică, pentru activităţile de transport şi dispecer.

Unitățile teritoriale ale Transelectrica, care se vor înființa, vor fi la Bacău, Bucureți, Cluj, Craiova,Timișoara, Constanța, Pitești și Sibiu.

Citește și:

În ședința de astăzi, acționarii au fost de acord ca Transelectrica să poată înfiinţa şi alte sedii secundare, fără personalitate juridică, situate şi în alte localităţi din ţară sau din străinătate, care se vor organiza ca sucursale, unități teritoriale, reprezentanţe, agenţii, puncte de lucru sau alte asemenea unităţi fără personalitate juridică, în condiţiile legii.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Începe reorganizarea la Transelectrica. Directoratul a primit aprobare de la acționari pentru desființarea sucursalelor și înființarea a opt Unități Teritoriale de Transport”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.