Secoșan, Romelectro, despre noua termocentrală de la Iernut: Demonstrăm că firmele românești au capacitatea de a se implica în programe complexe

Publicat pe Categorii Investitii / Tranzactii
Prima Pagina Business Investitii / Tranzactii Secoșan, Romelectro, despre noua termocentrală de la Iernut: Demonstrăm că firmele românești au capacitatea de a se implica în programe complexe

După Romgaz, companiile  Duro Felguera și Romelectro anunță, printr-un comunicat, construirea grupurilor energetice ce utilizează gazele naturale la termocentrala Luduş – Iernut (judeţul Mureş), cel mai nou şi performant producător de energie electrică din Transilvania.

C. Secosan 2

Asocierea a câştigat licitaţia internaţională privind executarea la cheie a proiectului ˮDezvoltarea Centralei Termoelectrice (CTE) Iernut prin construcţia unei centrale termoelectrice noi, cu ciclu combinat cu turbine cu gazeˮ.

“Suntem bucuroşi că reușim să fim parte a unui amplu proiect în domeniul energetic, probabil cel mai important în producerea energiei derulat de o companie de stat în ultimii 10 ani. Demonstrăm, încă o dată, că firmele românești au capacitatea de a se implica în programe complexe, cu participare internațională, unde își pot valorifica nivelul ridicat de expertiză şi competitivitate. Alături de partenerii noştri, Duro Felguera, specialiştii Grupului Romelectro vor construi la Iernut cel mai nou şi mai modern grup de producere a energiei pe gaze naturale din România, în ciclu combinat. Astfel, Transilvania, o zonă mai săracă în producerea de energie va avea un producător nou, care va asigura energia electrică în zonă, la parametri superiori de eficiență și siguranță şi cu respectarea cerințelor de mediu”, a declarat Cristian Secoșan, directorul general al Grupului Romelectro.

“Suntem încântaţi că Divizia Energie a Duro Felguera (DF Energy) a câştigat primul său mare contract în Europa de Est. România reprezintă o oportunitate excelentă pentru DF Energy pentru a se extinde şi consolida pe o piață promițătoare, complementară celei tradiționale pentru noi, cea a Americii Latine”, au afirmat, la rândul lor, reprezentanții Duro Fulguera.

Citește și: Romgaz va avea, în 3 ani, o termocentrală nouă la Iernut. Investiție de 269 milioane euro

Proiectul, în valoare de aproape 270 milioane de euro, va asigura creşterea randamentului CTE Iernut la minim 56%, respectarea condiţionalităţilor de mediu prin limitarea emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelurile legale şi mărirea siguranţei de exploatare a termocentralei.

Contractul prevede construirea a două grupuri energetice noi, în ciclu combinat şi o putere instalată totală de 430 MW, la termocentrala Luduş – Iernut, ce aparţine celui mai mare producător intern de gaze naturale, SNGN Romgaz SA. Proiectul este prevăzut să înceapă în luna ianuarie 2017 şi va avea o perioadă de implementare de 36 de luni.

Romeelctro este investitor, dezvoltator și contractor general de proiecte complexe de energie, producere (termo, hidro, regenerabile), transport şi distribuţie, precum şi de proiecte de infrastructură şi din industriile neenergetice. Compania face parte din Grupul Romelectro care mai cuprinde 3 firme românești și una saudită, și anume: Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE),  CELPI, Electromontaj Carpaţi Sibiu și Romelectro Arabia LLC, înființată în anul 2016. Totodată, grupul cuprinde sucursalele Romelectro Egypt și Romelectro Kosovo, prin care administrează contractele adjudecate în aceste țări.  În Grupul ROMELECTRO lucrează specialiști recunoscuți pe plan mondial, cu experiență, profesionalism, inventivitate, capacitate de a crea soluţii noi şi de avangardă, capabili să realizeze proiecte sustenabile, sigure și în respect pentru mediu.

Duro Felguera (DF) este o companie spaniolă specializată în livrarea de proiecte la cheie pentru energie, minerit, petrol și gaze, sectoarele de sisteme de control, de comunicații etc. Înfiinţată în anul 1858 şi cu sediul în Gijón (Asturia), compania se mândrește cu o experiență peste 150 de ani de activitate. De peste 100 de ani, compania este listată la Bursa de Valori din Madrid. DF este prezentă în Mexic, Brazilia, Columbia, Venezuela, Argentina, Chile, Peru, Costa Rica, Statele Unite ale Americii, India, China, Indonezia, Arabia Saudită, Bahrain, Dubai, Japonia, Australia și Algeria. DF Energy a livrat peste 50 de centrale electrice în contracte EPC și a instalat peste 22.000 MW în Europa, America Latină și Africa.

 


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.