Ucenicii electricieni din Dolj, de vorbă cu Ondrej Safar, CEO-ul Grupului CEZ în România.Vizită la prima stație de tip greenfield pentru Zona Industrială de Est Craiova

Publicat pe Categorii CSR, Energie
Prima Pagina CSR Ucenicii electricieni din Dolj, de vorbă cu Ondrej Safar, CEO-ul Grupului CEZ în România.Vizită la prima stație de tip greenfield pentru Zona Industrială de Est Craiova

Ucenicii Electricieni din Dolj au vizitat Stația electrică de transformare 110/20 kV pentru Zona Industrială de Est Craiova (ZIEC), prima stație de tip greenfield din aria de operare, inaugurată de operatorul Distribuție Oltenia în 2018. 12 elevi înscriși în proiectul Ucenic Electrician  și 3 tineri absolvenți care au parcurs internship-ul plătit, Electrician Junior, au aflat multe noutăți despre proiectele de digitalizare desfășurate de Distribuție Oltenia, menite să contribuie la eficientizarea activității pentru care aceștia se pregătesc.

Cu acest prilej ei s-au întâlnit cu Ondrej Safar, CEO-ul Grupului CEZ în România. În clitate de gazdă, acesta i-a ghidat pe viitorii electricieni în lumea digitală a companiei, pentru o perspectivă mai clară asupra viitorului lor profesional în domeniul energetic. “SMART Transformation, proiectul inițiat în 2016 de către operatorul de distribuție din cadrul Grupului CEZ este cel mai bun exemplu de tehnologii noi care susțin dezvoltarea locală a industriei. Proiectul vizează gestionarea eficientă a cerințelor suplimentare ale consumatorilor de energie pe de o parte, și continuarea reducerii timpului de intervenție în cazul unei întreruperi în alimentarea cu energie electrică, din momentul în care operatorul de distribuție primește informațiile pentru rezolvarea reală a problemei, astfel sporind gradul de confort al consumatorilor”, a declarat Ondrej Safar în cadrul evenimentului.

De asemenea, acesta a punctat și rolul companiei Distribuție Oltenia de a rămâne parteneri fideli ai comunității locale, alocând investiții atât pentru procesul de transformare într-o companie SMART, cât și pentru acțiuni de responsabilitate socială. Unul din exemplele de acțiuni în beneficiul comunității este și proiectul Ucenic Electrician, care întărește angajamentul operatorului Distribuție Oltenia de a oferi tinerilor pasionați de electricitate condițiile propice pentru a face performanță în domeniu. După parcurgerea ciclului școlar profesional, 24 dintre cei 33 de Ucenici absolvenți din Argeș și Dolj au parcurs în premieră un internship plătit cu o durată de 6 luni, asigurat de Distribuție Oltenia și partenerii săi. Astfel, vizita organizată la stația ZIEC a fost un prilej de a-i recompensa pe Ucenicii Electricieni înscriși în program pentru implicarea de care dau dovadă, dar și pe cei 3 Electricieni Junior recent angajați în cadrul companiei, înainte de finalizarea perioadei de internship.

Despre Ucenic Electrician

Programul pilot “Ucenic Electrician” a pornit din dorința operatorului Distribuție Oltenia de a le oferi tinerilor care își doresc o meserie de profil condițiile propice pentru a face performanță în domeniul energetic. El a debutat în 2016, în parteneriat cu Colegiul Energetic Craiova și Liceul Tehnologic Astra din Pitești, Inspectoratele Școlare Județene Argeș și Dolj și Asociația ROI, și a continuat, în 2017, cu lansarea celei de-a treia clase cu profil energetic, în cadrul Liceului Energetic Târgu Jiu. Mai multe detalii despre proiect pot fi găsite la https://distributieoltenia.ro/ucenicelectrician

De la Ucenic Electrician la Electrician Junior

Pentru prima generație de Ucenici absolvenți, operatorul Distribuție Oltenia și partenerii săi au asigurat în premieră un program de internship plătit, cu o durată de 6 luni pentru 24 dintre cei 33 de Ucenici Electricieni din Argeș și Dolj, care au finalizat ciclul școlar profesional din cadrul programului.

Proiectul a fost realizat într-un termen de 17 luni și a avut o valoare totală de 5,52 milioane euro (CAPEX), din surse proprii. Stația ZIEC este a doua cea mai amplă investiție din istoria operatorului Distribuție Oltenia, după modernizarea stației Craiova Centru și a fost realizată cu sprijinul autorităților publice locale: Consiliul Județean Dolj, Instituția Prefectului Județului Dolj,Primăria Municipiului Craiova și Primăria Comunei Ghercesti. Partenerii care au contribuit la construcția și punerea în funcțiune a acestei stații sunt companiile Siemens România  și  Electromontaj. Stația ZIEC are o importanță deosebită pentru dezvoltarea socio-economică a orașului, deoarece poate deservi atât consumatorii casnici (~4000), cât și obiective strategice din Craiova.


Publicat de

Redacția

Echipa InvestEnergy

Un comentariu la “Ucenicii electricieni din Dolj, de vorbă cu Ondrej Safar, CEO-ul Grupului CEZ în România.Vizită la prima stație de tip greenfield pentru Zona Industrială de Est Craiova”

  1. Sper ca e loc de extindere langa statia aceea, vor fi dezvoltari spectaculoase in zona daca ramane Virgil Popescu ministru si Ford vrea sa sa faca cel putin un anumit proiect al carui studiu de fezabilitate l-am facut eu in 1998 pentru Daewoo. Probabil americanii asteapta sa vada autostrada spre Pitesti si o centura decenta a Craiovei inainte ca proiectul initial al Daewoo sa fie reluat. Pana atunci V. Popescu macar sa normalizeze partea economica a sectorului energetic si sa stopeze jafurile mascate ca modenizari, retehnologizari …

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *