Electrica cere aprobarea acționarilor pentru emiterea de obligaţiuni în valoare de până la 300 milioane euro, în perioada 2024 – 2025

Publicat pe Categorii Electrica si termica, Energie, Esential, Flux energetic
Prima Pagina Energie Electrica si termica Electrica cere aprobarea acționarilor pentru emiterea de obligaţiuni în valoare de până la 300 milioane euro, în perioada 2024 – 2025

Societatea Energetică Electrica intenționează să emită obligațiuni în valoare de până la 300.000.000 euro. Acționarii sunt solicitați să aprobe, în ședința AGEA din 25 aprilie, un plafon de până la 300.000.000 euro pentru o emisiune sau mai multe emisiuni subsecvente de obligațiuni verzi (“green bonds”) sau obligatiuni sustenabile (“sustainability-linked bonds”), sau un mix al acestora, ale ELSA din perioada 2024-2025, potrivit unei informări a societății.

Obligațiunile vor putea fi denominate atât în RON cât și în alte valute, putând fi emise pe piața de capital din România sau internațională (UE și SUA) pe baza unei structuri flexibile, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă (inclusiv cu posibilitatea includerii unui mecanism de tipul step-up sau step-down în cazul obligațiunilor ale căror termeni și condiții vor fi corelați cu obiectivele de sustenabilitate ale ELSA, se specifică în documentul menționat. Obligațiunile vor fi nominative, neconvertibile, negarantate, putând fi emise pe o maturitate maximă de până la 10 ani. Acestea ar urma să se vândă prin Oferta de Vânzare adresată investitorilor de pe piața de capital prin intermediul unei societăți de servicii de investiții financiare/instituție de credit/sindicat de intermediere/entități de natura acestora autorizate în state membre sau nemembre să presteze servicii și activități de investiții conform legislației pieței de capital locale, europene sau internaționale aplicabile și vor fi admise la tranzacționare pe o piață reglementată.

Consiliul de Administrație al Societății Energetice Electrica va fi mandatat de către acționari pentru a lua toate măsurile în vederea inițierii, derulării și finalizării operațiunilor de emitere de obligațiuni în cadrul plafonului de 300.000.000 euro.

Din iulie 2014, Electrica este o companie cu capital majoritar privat, listată pe bursele de valori din București și Londra. Electrica este singura companie românească listată din domeniul distribuției și furnizării energiei electrice din România. Statul Român, prin Ministerul Energiei, deţine 48,8% din Electrica.

Grupul Electrica furnizează servicii pentru aproximativ 3,9 milioane de utilizatori și are o arie de cuprindere națională – cu o acoperire de 18 județe din trei zone geografice pentru distribuția energiei electrice: Transilvania Nord, Transilvania Sud, Muntenia Nord, și pe cuprinsul întregii țări pentru furnizarea energiei electrice și pentru întreținere și servicii energetice.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *