Eurodeputații au dezbătut starea UE cu Ursula von der Leyen: Ucraina, Pactul verde, economia, China, inteligența artificială

Publicat pe Categorii Flux energetic, Stiri externe
Prima Pagina Actual Flux energetic Eurodeputații au dezbătut starea UE cu Ursula von der Leyen: Ucraina, Pactul verde, economia, China, inteligența artificială

Deputații au dezbătut cu președinta von der Leyen, în cadrul dezbaterii anuale, starea Uniunii Europene, activitatea Comisiei și planurile sale până la alegerile din 2024.În deschiderea dezbaterii, președinta PE, Roberta Metsola, a declarat: „În prezent, Uniunea Europeană este mai puternică și mai unită ca niciodată. Lumea se schimbă și Europa trebuie să se adapteze și să se schimbe și odată cu ea. Trebuie să depunem în continuare eforturi pentru ca Europa noastră să devină un loc al egalității de șanse, al accesului, al prosperității – în care fiecare să își poată atinge potențialul. Trebuie să continuăm reformele. Trebuie să păstrăm întotdeauna preocupările oamenilor în centrul tuturor acțiunilor noastre.”

Sursă foto: Parlamentul European

În ceea ce privește Pactul verde, decarbonizarea industriei europene, menținând în același timp competitivitatea acesteia, aceasta a anunțat o investigație antisubvenție privind vehiculele electrice care provin din China, adăugând că „trebuie să ne apărăm împotriva practicilor neloiale”, potrivit unui comunicat al Parlamentului European.

Președinta von der Leyen a subliniat importanța unei tranziții echitabile pentru fermieri, familii și industrie. „Europa va face tot ce este necesar” pentru a-și menține avantajul competitiv. În ceea ce privește inteligența artificială, von der Leyen a afirmat că IA va îmbunătăți asistența medicală, va stimula productivitatea și va contribui la combaterea schimbărilor climatice. Prioritatea numărul unu a Comisiei este de a se asigura că IA se dezvoltă într-un mod centrat pe factorul uman, transparent și responsabil, a adăugat aceasta, solicitând, de asemenea, un grup internațional de experți similar cu IPCC privind schimbările climatice pentru a dirija dezvoltarea IA.

Referitor la Ucraina, aceasta a anunțat că va propune extinderea protecției temporare a UE pentru ucraineni și o sumă suplimentară de 50 de miliarde de euro pe o perioadă de patru ani pentru investiții și reforme: „Sprijinul nostru pentru Ucraina va persista.”

Președinta Comisiei s-a referit, de asemenea, la statul de drept, extindere, migrație, relațiile UE-Africa, inițiativa „Global Gateway”, schimbările climatice, securitatea alimentară și un viitor summit al partenerilor sociali, și a reamintit necesitatea ca Bulgaria și România „să intre în spațiul Schengen, fără alte întârzieri”.


Publicat de

Redacția

Echipa InvesTenergy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *